Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Malmö–Leksand

Annons

Spelas: I kväll.

Tv: SVT24.

Oddsen (Svenska Spel): Ej spelbar.

Senaste matcher, Malmö: Skellefteå (b) 2-1, Bofors (h) 4-1, Rögle (b) 1-5. Leksand: Södertälje (h) 3-3, Rögle (h) 3-4, Skellefteå (b) 1-4.

Spelare borta, Leksand: Elias Granath, Mike Watt, Magnus Österby, Kimmo Lotvonen och Petter Ullman.

Tränarsnack:

- Vi ska ta den här matchen precis så seriöst som vi gjorde mot Södertälje. Det hedrar grabbarna att vi kunde ställa upp och spela så pass bra som vi gjorde och jag hoppas att den här känslan håller i sig och att vi kan göra en lika bra insats i Malmö, säger Curt Lundmark.

- Folk runtom ska uppfatta att vi inte har gett upp det här, utan att vi strider som ett lag. Och med tv-sändning så är det ju ännu viktigare att vi visar upp oss från den bästa sidan.

- Vi har precis samma lag som senast plus att Ladislav Benysek är frisk och följer med. Vi har sju backar med oss, men hur vi formerar laget har vi ännu inte bestämt, säger Leksandstränaren.

Notera att...

... 2004 spelade Leksand bort Skellefteå från den "givna" elitserieplatsen i en för Leksand betydelselös match - och Mora gick upp. Frågan är om Skellefteå kan sända en tacksamhetens tanke till Leksand i år i stället, i och med Leksands poäng mot Södertälje på måndagskvällen.

... flyg blev buss. Leksandsspelarna skulle ha tagit flyget till Malmö, men på grund av tabelläget så blev det långresa med buss istället.

... Malmö är elitserieklart vid vinst mot Leksand.

... Malmö vann i Ejendals Arena med 5-1 efter ett bitvis kraftigt spelövertag.

Övriga matcher i kväll: Rögle-Södertälje och Bofors-Skellefteå.

Tips: 5-2.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons