Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Linköping-Leksand

Annons

Spelas: I dag.

Tv: PPV.

Oddsen:

1) 1.25 X) 3.45 2) 6.25

Senaste matcher, Linköping: Söder-tälje (b) 3-3, HV71 (h) 1-2, Färjestad (b) 3-4. Leksand: Djurgården (h) 3-4, Färjestad (b) 2-5, Mora (h) 3-0.

Spelare borta, Linköping: Christoffer Norgren (magsjuk).

Leksand: Jens Bergenström (sjuk), Magnus Österby (skadad), Kimmo Lotvonen (hjärtproblem), Yan Golubovsky (i träning, men vilar från hjärnskakningen).

Tränarsnack:

- Det här blir lika tufft som att möta Frölunda, HV71 eller Färjestad borta. De fyra lagen tycker jag är i en klass för sig, säger Leksands tränare Per-Erik Eklund.

- Vi har haft det svårt på bortaplan. Hemmalag blir väl lite kaxigare, varför det är så vet jag inte. I flera matcher har vi varit med i slutet, men sedan inte kunnat knyta ihop säcken.

- Kimmo Lotvonen har varit nyttig för oss, både offensivt och defensivt. Han är en ledargestalt och det är ett avbräck för oss att han är borta, säger Eklund.

- Vi är sugna på att ta full pott denna gång efter poängförluster både mot Leksand och andra lag på slutet. Det som är bra är att vi ändå har tagit poäng i tre av dom fyra senaste matcherna, säger Linköpings tränare Roger Melin.

Notera att...

... Leksand har fortfarande inte vunnit en enda match på bortais under ordinarie matchtid.

... Linköping å andra sidan inte vunnit sedan den 27 december.

... Leksands målproduktion enligt Sportbladet är det sämsta i elitseriens historia. 64 mål på 36 matcher ger målsnittet 1,78.

... en av anledningarna till det låga målsnittet i Leksands matcher är att laget är så ineffektivt i numerärt överläge, men effektivt i numerärt underläge.

... Jiri Bicek är med sina tolv mål Leksands vassaste målskytt och har letat sig upp på en 17:eplats i elitseriens skytteliga. Hälften av dem har kommit i powerplay.

... han dess-utom är nia på effektivitetstoppen. Mer än 15 procent av hans skott går i mål.

... junior-VM-spelarna Mattias Ritola och Petter Ullman är tillbaka i spel.

... Kimmo Lotvonen fortfarande är borta. Backen har rest hem till Finland för att rehabilitera sina hjärtproblem. När han kommer tillbaka vet inte lag-ledningen, utan man tar två veckor i taget.

... Johan Backlund enligt planerna börjar i målet.

Stjärntoppen

Johan Backlund 38

Tomas Duba 19

Ladislav Benysek 16

Jimmie Ericsson 14

Kimmo Lotvonen 13

Oscar Steen 13

Niklas Persson 13

Tips: 3-1

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons