Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Dalen- IBF Falun

Annons

Oddsen:

1. 1.15 X. 7.60 2. 4.05

Senaste seriematcher, Dalen: AIK (b) 5-7, Pixbo (h) 4-1, Storvreta (b) 5-4.

IBF Falun: Balrog (h) 7-3, Järfälla (h) 1-8, Pixbo (b) 6-11.

Spelare borta, Dalen: Anton Widmark (knä).

IBF Falun: Magnus Jernberg (knä).

Tränarsnack

- Det är den första match där vi är favoriter. Det blir en annan match än mot Storvreta, även om IBF Falun också är ett bra kontringslag. Vi kommer att ha mer boll och släppa till mer lägen än mot Storvreta. Att Falun har förlorat två matcher stort innebär ingenting, vi har full respekt för laget. Vi spelar för att vinna alla matcher, oavsett motstånd, säger Dalens tränare Anders Jonsson.

- Vi möter ett bra lag som är formstarkt. Vi vet att de spelar ett aggressivt spel och har en riktigt bra spelare i Peter Bodén. Det gäller att vi levererar boll snabbt, då kan det vara en fördel att de spelar aggressivt, eftersom de kan gå bort sig. Men tar det för lång tid för oss i passningsspelet kommer vi köra fast, säger IBF Faluns coach Klas Persson.

Notera att...

... Dalen öppnat elitserien mycket stark. "Det här är vår nivå, förra säsongen underpresterade laget", säger Anders Jonsson.

... IBF Falun haft förkylningsproblem i veckan. Andreas Lundmark, Daniel Sjöö, Andreas Olsson, Alexander Egebrant och Patrik Bäck är de värst drabbade.

... Peter Bodén delar förstaplatsen i elitseriens poängliga med tre andra spelare på nio poäng. Poängbäst i IBF Falun är Johannes Skog med sex.

... Dalen ger debut från start till Bodéns bror, 23-årige Alexander.

... IBF Faluns stjärnligeledare Mattias Lindberg tidigare spelat i Dalen.

Stjärnligan

Mattias Lindberg 4

Markus Johansson 3

Fredrik Olsson 3

Jonas Gatu 3

Johannes Skog 2

Robert Eklund 2

Övriga matcher, onsdag: Stovreta-AIK 4-4. Fredag: Balrog-Pixbo, Helsingborg-Jönköping, Haninge-Järfälla, Södertälje-Warberg.

Tips: 7-3.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons