Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ineffektivt Ornäs föll

/
  • Piggt inhopp. Jessica Perrault (nummer 9) svarade för ett bra inhopp i andra halvlek. Under matchens sista 17 minuter skapade Perrault tre fina målchanser. Den vassaste studsade tyvärr stolpe ut, istället för stolpe in.
  • Duell. Ornäs hårding, Malin Ericson, tar till ojusta medel för att stoppa Älvsjös skyttekung, Mia Jalkerud.

Annons

Ornässpelarna tog tag i matchen omedelbart. Tryckte tillbaka Älvsjö, som fick inrikta sig på försvar och sporadiska kontringar. Ornäs hade dock märkbart svårt i avslutningarna. Bollinnehavet 75-25 i Ornäs fördel borde ha resulterat i minst ett par mål.

- Tyvärr orkade inte våra toppar, Emma Enström och Jennie Nordqvist, i dag, sa en bedrövad Ornästränare, Göran Arnberg.

Ornäs hade definitivt inte marginalerna på sin sida. Trots flera feta chanser, bland annat två ribb- och en stolpträff, var det som förgjort. Bolluslingen ville bara inte in.

Men hade bara Karin Lissels hårda hörnnick i ribban efter 24 minuter istället gått ribba in, hade resultatet gått i Ornäs favör.

Så mycket bättre var Ornäs än Älvsjö.

Men så gick det som brukar gå, då ett lag trycker på. Älvsjö fick en målchans efter 31 minuter. Vasse forwarden Mia Jalkerud utnyttjade en kommunikationsmiss i Ornäs försvar och vips ledde gästerna med 1-0.

Ytterligare en försvarsgroda i början av andra halvek sänkte de flestas förhoppningar om Ornäspoäng. Giftiga Jalkerud höll sig framme igen och fullbordade sedan sitt hattrick i slutminuten då Ornäs chansspelade för ett offensivt resultat.

- Det gäller att sätta målchanserna. Vi visste också att det skulle bli tufft i dag, sa Arnberg.

Med facit i hand skulle du coachat laget annorlunda?

- Nej. Marginalerna är små i fotboll. I dag var inte vi bra nog att se till så att marginalerna var med oss, istället för emot oss.

- Dessutom var de två första målen riktiga skitmål.

Oerhört värdefulla Marie Arnberg-Persson tillhörde toppskiktet i Ornäs tillsammans med Karin Lissel och Malin Ericson. Plus även till nyförvärvet och ytterbacken Emma Andersson samt speedkulan Emma Hult. Dessutom såg vi ett piggt inhopp av Jessica Perrault.

Normalt starke och irrationella Julia Bhy, får vi förhoppningsvis se i sin ultimata roll som vänsteryttermittfältare framöver. Skadeproblem gör att Ornäsledningen tvingas använda Julia som innermittfältare. En åtgärd som inte är någon hit.

Nej, ut med Julia på kanten igen och lyft istället in snabba Emma Hult som toppforward.

Mer läsning

Annons