Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indycar nästa för Kenny Bräck?

Annons

Fjolårets flyt på ovalbanorna har förbytts i otur. Kenny Bräck har blivit påkörd, kört av, haft problem i depåstoppen och han har tappat värdefulla sekunder i skarpa lägen. Senast i helgen när han på engelska Rockingham-banan halkade ner från första plats till en åttonde på grund av att en mekaniker tappade en mutter vid ett hjulbyte.

Facit så här långt när fyra tävlingar återstår är att Kenny Bräck inte ens är bland de tio bästa. Utan att slutgiltigt ha bestämt sig tyder det mesta på att Kenny Bräck lämnar Cartserien och istället går tillbaka till IRL. Där vann han 1998 och året därpå rattade han hem vinsten i klassiska Indy 500.

Hans stall, Chip Ganassi, tänker satsa på IRL nästa år och det finns uppgifter i svang om att stalledningen inte är så intresserad att satsa på Kenny Bräck som indycarförare.

- Sanningen är att jag har ett erbjudande att köra där nästa år och jag kommer naturligtvis att få samma uppbackning som de andra förarna vilka det nu blir, konstaterar Kenny Bräck.

Att det lutar åt Indycar nästa år för Bräck beror inte bara på stallets satsning utan också på att det är klassen som är hetast i USA just nu. (TT)

- Ja, det är dit vindarna blåser och jag vill tävla där konkurrensen är som störst, säger Kenny Bräck.

Han är inte särskilt pigg på att stanna kvar i Ganassi och köra Cart eftersom de troligen satsar mest på IRL.

- Ska jag åka Cart får jag kanske titta på något annat stall. Jag har flera erbjudanden, säger Kenny Bräck, utan att vilja gå in på vilka stall det handlar om.

Kenny Bräck bytte stall förra året och jämförde då stallbytet med att säga upp sig från jobbet, skilja sig från sin fru och flytta till en annan stad. Kan det vara aktuellt så snart igen?

- Allt kan vara aktuellt om förutsättningarna är de rätta, säger han.

Reklam för naturläkare

Kenny Bräck har gjort sig känd som renlevnadsmänniska som tränar stenhårt. Hans egen fysik är lika viktig som bilens kondition.

Han har fastnat för en amerikansk naturläkares metod att äta utifrån sin blodgrupp. Det betyder att han slutat äta kött, potatis och mejeriprodukter. För hans blodgrupps sägs morötter vara bra, men inte tomater.

På torsdagen var han på bokmässan i Göteborg och gjorde reklam för en bok om blodgruppsdieten.

Metoden är omstridd. Amerikanska och europeiska forskare har dömt ut den som ovetenskapligt trams.

- Det är totalt nonsens att äta olika saker beroende på ens blodgrupp och det kan i värsta fall leda till undernäring, säger Elisabet Rothenberg, chefsdietist på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Kenny Bräck är ändå övertygad.

- Jag har ätit enligt den metoden i tre år och märkt att mitt immunförsvar blivit bättre. Jag blir inte blir förkyld så ofta längre. Det kan hända att det inte fungerar för alla, men för mig har det varit bra. Därför gör jag reklam för boken. Jag har ingen som helst ekonomisk vinning av det, säger Kenny Bräck.

Karin Olander/TT

TT

Mer läsning

Annons