Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Moras lagkapten har inte gett upp än

Annons

Den som spelat fler är assisterande tränaren Torbjörn "Lappen" Schedvin som kan vara på väg mot comeback.

- Han ska träna igång och förhoppningsvis fylla luckan då Stefan Ågren flyttar till Sundsvall för studier. Sedan får vi in mer rutin i Henrik Hultén som lade av på grund av sjukdom mitt under förra säsongen, berättar Uffe.

Och mer rutin är kanske precis vad som behövs i det unga Moralaget. Det blomstrar av talanger, men när det inte funnits tillräckligt med rutinerade spelare som täckt upp bakom talangerna har misstagen blivit dyrbara.

- Och det har satt sig i huvudet. Vi måste våga hålla boll igen och våga lugna ner spelet, menar Ulf Gruschka.

En orsak till Ulf Gruschkas optimism är träningsupplägget.

- Vi körde stenhårt förra veckan för att sedan få ett välkommet avbrott. Det är alltid påfrestande för psyket med den långa försäsongen, så det är skönt med uppehåll.

- Sedan blir det träningsläger i Venjan och en träningsmatch mot Islingby, så då hinner vi också slipa på taktiska detaljer. Det har alltid varit proffsigt upplägg på träningen i Mora.

Vad behövs för att det ska vända?

- Vi behöver lite enkla mål och hitta tillbaka till grunden. Det mesta sitter i huvudet. Det är också många små taktiska bitar som ska finslipas. Nu har vi fått upp ett bra flås och ännu bättre blir det efter träningslägret.

- Som det är nu är det väldigt spänt på planen, det är inte alls enligt beräkningarna att riskera att åka ur fyran. Emil Ingman som varit skadad och Nisse (Magnus Nilsson) som har ett jobb som krockar mycket med fotbollen är också viktiga att ha med.

- Sedan kommer det betyda mycket att komma tillbaka till Prästholmen. Att spela i Oxberg har inte gynnat oss direkt.

Hur klarar du som 32-åring i det unga laget papparollen?

- Jag känner att jag måste ta ett större ansvar på planen. Det är ganska svårt att styra mittfältet, killarna jag har bredvid mig är mellan 17 och 19 år gamla, så jag får inte vara borta något mera, säger Uffe som bland annat haft en avstängning under vårsäsongen.

- Sedan får också Olov (Mattes) och Erik (Calder) ta tag i försvaret och styra upp det.

Hur stor roll spelade tränarbytet?

- Om man ser till träningarna så var Mogge jättebra. Det som är bättre nu är att det finns tre tränare som kan träna lagdelar för sig eller individuellt med oss spelare. Annars är det ganska lika, både i antal träningar och i intensitet.

Ulf Gruschka påpekar gång på gång att det kommer vända och att det mesta sitter i huvudet.

Vi väljer att tro på honom, med ett par segrar kommer stärkt självförtroende. Då kanske Mora får de enkla målen och klarar av att bli ett mittenlag innan serien är slut.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons