Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Mora sparkar Kullberg

Annons

Det gick väldigt snabbt. Diskussionerna om att sparka tränaren Morgan Kullberg började för knappt en vecka sedan efter 3-4 hemma mot Gagnef. Efter 1-6 borta mot Torsång i måndags agerade styrelsen snabbt.

Redan på onsdagen var det klart med Lasse och Christer som huvudtränare. Dessutom blir Torbjörn Schedvin kvar som assisterande tränare.

- Även på vår nivå är det avancerat nu för tiden. Man behöver kompetens på flera olika plan och med det ledarteam vi nu skapat har vi större chans att täcka in fler områden, säger klubbens ordförande Björn Bettner.

Han är minst sagt besviken på seriestarten. Efter 1-0 hemma mot Vika i premiären och 0-2 borta mot Bullermyren har raset alltså kommit med tio insläppta mål på två matcher.

- Vi ska acceptera att vi hamnat i division 4, men vi kan inte acceptera att ligga i botten av tabellen, säger IFK Moras ordförande Björn Bettner.

- Det här är en förändring som var nödvändig.

Varken Lasse Ericson eller Christer Lindh - som tillsammans tränade IFK Mora under glansdagarna i division 1 - känner någon större glädje över att hoppa in på grund av att styrelsen sparkat Morgan.

- Den här gången hade jag helst sluppit, säger Lasse Ericson.

- Men nu gäller det att vi får det att flyta, att få alla på sina platser. Vi har en idé om hur fotboll ska spelas och föreningen har

en idé. Nu måste vi sätta oss ner och se om vi har tillgångar att spela som vi vill, säger Christer Lindh.

Morgan Kullberg är inte chockad men väldigt besviken.

- Jag är besviken på tillvägagångssättet. Att man som tränare efter några förluster kan få sparken får man köpa, men att en styrelse - som inte kan kallas styrelse - tar ett beslut utan att fråga spelarna gör mig väldigt besviken.

- Jag har haft runt 300 träningspass med killarna på ett och

ett halvt år och ingen annan styrelsemedlem än Björn Bettner har varit där. Hade

det varit killarna som inte varit nöjda med mig hade jag haft lätt att köpa beslutet. Men jag brinner för killarna och hoppas det går riktigt bra, säger Morgan Kullberg.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons