Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK-damerna spurtade bra

Annons

Matchvinnare blev Anna-Karin Åkesson som satte segerbollen på en kontring med 35 sekunder kvar att spela.

Annars var det inte mycket som talade för IFK i den andra halvleken. Laget låg under med 14-19 med sju minuter kvar att spela. Men då tätade hemmadamerna till försvarsspelet och började sätta chanserna framåt.

Det var det som ledde fram till vändningen.

- - Det här var verkligen ingen toppinsats från vår sida. Men mot slutet gjorde vi ett kollektivt jätteryck och lyckades vända, konstaterade IFK-tränaren Håkan von Krusenstierna.

- Den här vändningen kommer vi att ta med oss. Det visar att vi kan komma igen trots fem måls underläge, tillade han.

I den första halvleken var det två slarviga lag på banan med massor av bortkastade bollar. Lagen följdes åt i målprotokollet och gick till pausvila med ställningen 9-9.

I den andra fick gästerna igång ett bra spel med varierade anfall och gjorde ett litet ryck.

IFK:arna fortsatte att kasta bort onödigt många bollar i anfallet på skott utanför och dåliga passningar. Bland annat så missade IFK tre av fyra straffkast.

Däremot var försvarsarbetet stabilt samtidigt som målvakten Hanna Jönsson spelade bra. Det gjorde att Lindeskolan inte drog ifrån alltför mycket.

Det här var IFK:s sista match före premiären med full matchtid. Nu återstår bara två turneringar innan allvaret börjar med spel för nykomlingen i division 2.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons