Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsgalan i Säter ger extra tyngd åt ledarskap

19 november genomförs Säters egen idrottsgala för fjärde gången. I år är temat ledarskap, vilket påverkar upplägget på priskategorierna.

Annons

En konkret skillnad på prisuppsättningen är att den tidigare kategorin årets eldsjäl nu ersätts med de två kategorierna årets kvinnliga ledare och årets manlige ledare. Dessutom bjuds Annelie Östberg, tidigare förbundskapten för orienteringslandslaget, in som föreläsare och för att föra diskussioner med lokala ledare om framgångsrikt idrottsledarskap.

– Följer man debatten idag ser man hur viktigt det är med bra ledare. Vi tycker att det är roligt att vi får dit en ledare med stor erfarenhet, säger PeterTörnblom, verksamhetschef vid folkets hus i Säter, där galan ska äga rum.

Andra galainslag är bekanta sedan tidigare år, som att medaljörer i nationella och internationella tävlingar uppmärksammas i särskild ordning och tilldelas stipendier. Liksom tidigare kan också både idrottsföreningar och allmänhet delta i nomineringen av kandidater och pristagare via galans hemsida. Förutom redan nämnda kategorier ges pris till årets lag, årets manliga och kvinnliga seniorer och juniorer, samt till årets unga ledare.

Mer läsning

Annons