Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrotts- förbundet vill ha pengar

Annons

Dalarnas Idrottsförbund ansöker hos Folkrörelserådet om 355 000 kronor, för att genomföra projektet "En stark folkrörelsetradition - en kraftsamling för Dalarnas framtid som idrottslän.

- Projektet ska ses som en grund för det fortsatta arbetet, en kraftsamling, som ska göra Dalarna till ett riktigt idrottslän med högsta status år 2010, säger Göran Åslund, idrottschef på Dalarnas Idrottsförbund.

Det återstår en hel del jobb för att nå dit, och med den senaste ansökan har förbundet jobbat ett bra tag.

- Just nu känns det oerhört positivt att ansökan är inne. Nu hoppas vi givetvis att vår ansökan går i genom, så att vi därmed skaffar oss de personiella resurserna för att genomföra det här projektet, säger Åslund.

Projektet ska bland annat ses som ett sätt att få fram vilka behov som finns inom idrottsrörelsen, för att nå de uppsatta målen.

Kartläggning av kompetensutveckling, inhämtning av kunskap från tidigare undersökningar som gjorts, är några andra punkter som finns med i projektarbetet.

- Vi vill pröva nya metoder för att nå ut med vårt idrottslän. Projektet ska också ses som ett första steg, för att sedan gå vidare med ett EU-projekt.

- Men för att klara av alla dessa bitar, så måste vi få en person som ansvarar för det hela, slutar Åslund.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons