Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre pustar ut, men än är inte allt klart

Annons

Dagen efter var det skidåkare med betydande balansproblem som intog skidstadion. Danska skolungdomar och Häckens fotbollslag, med några intressanta afrikanska spelare, hade uppenbara problem med den hala snön.

Borta är alla staket, avspärrningar och reklamskyltar. Kvar att riva är vallatält och VIP-tält. Snöskotrar och annat i den imponerande serviceorganisationen ska återlämnas till sina olika ägare.

- När det gäller snöskotrar, så lånade vi 20 skotrar från en firma i Mora och åtta privata skotrar, säger Stig Olsson, som var SM-veckans nyckelfigur, med ansvar för hela serviceapparaten.

- Vi hade 30 man igång och jag vill mena att det har gått väldigt bra, summerar Stig, medan man lastar skotrar och skoterkälkar för fullt.

På Idre Fjäll är det åter de vanliga skidgästerna som intagit skidspår och backar.

- För vår del var det en fantastisk vecka. Vi har fått ut mer av den än vad vi vågat hoppas på. För egen del har jag bara gått omkring med ett leende på läpparna, säger Idre Fjälls VD Lars Axelsson.

Det trots att anläggningen för-

lorade en hel del liftkortsintäkter och att allt boende inte utnyttja-des. Faktorer som uppvägdes av den stora massmediala exponeringen.

- Nu får föreningarna fundera om man orkar gå vidare. Vi ska nog låta det här evenemanget sjunka in först, säger Lars Axelsson.

Sportchefen Tomas Jons menar att det gäller att smida medan järnet är varmt.

- Anläggningen håller världscupklass och Idre klarar av en världscup. Men samtidigt måste man ha förståelse för att det för Särna och Idre SK inte bara kan handla om att lägga all energi på att arrangera tävlingar. I en liten förening måste man också orka med att jobba med den egna verksamheten, säger Tomas Jons.

- Jag har fått sådana synpunkter och det måste man respektera.

Mycket talar för att det ska bli ett nollresultat för hela det stora arrangemanget, för den ekonomiska föreningen som stod bakom tävlingarna. Då ska förhoppningsvis de tre klubbarna fått ut en liten ersättning för det jobb man lagt ner på Idre 2003.

- Att arrangera en världscup är en betydligt lindrigare uppgift än det total-SM vi just genomfört. Vill Idre Fjäll att det ska sökas en världscup, då får man också räkna med att arrangörsklubbarna garanteras en ersättning, för att åter dra igång en stor apparat, menar Jons.

Närmare 500 funktionärer och över 100 sponsorer såg till att Idre 2003 blev en fest, betydligt större än många kunde föreställa sig.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons