Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida vill ha svåra pister

Annons

Som sista års junior var hon med det alpina europacuplaget på turné i Italien.

- När jag kom hem blev jag rejält sjuk. Det visade sig vara salmonella och jag förlorade sex-sju kilo, säger Ida.

Sjukdomen gjorde att Ida förlorade sin landslagsplats och viktminskningen gjorde att redan lätta Ida fick det svårt att hävda sig när det var lätta backar.

- För min del är det så att ju svårare det är, desto bättre chans har jag, säger Ida.

För att ta tillbaka sin plats i landslaget gäller det därför att få åka tävlingar på kontinenten där de svåra backarna finns. Men för att få åka där bör man helst vara med i någon av landslagsgrupperna.

Lite av moment 22 för Ida.

- Men jag ska klara av det och då är det framförallt i slalom som det nu går bra, säger Ida, efter att hon blivit elva i alpina SM i störtlopp.

- Störtlopp och fart, det är knappast min grej, men det har gått över förväntan här i Åre. Först elfte platsen i SM och därefter nia i den efterföljande FIS-tävlingen.

- Det vart kul med störtloppet i dag. För egen del är det faktiskt första gången sedan SM i fjol som jag åker störtlopp. Men nu ska jag försöka åka några till tävlingar, säger Ida.

Torsdagens tävlingar innebar att Ida för- bättrade sina rankingpunkter rejält.

- Tidigare hade jag väl just inga, skrattar Ida, som nu tog ett ordentligt kliv vad gäller just rankingpunkterna.

För Ida handlar SM-veckan om att ta sig tillbaka till det alpina finrummet. I Åre har hon dessutom en pist som är tillräckligt svår för att hon ska trivas ordentligt.

- Men att hoppas på medaljer, det är bara för mycket. I slalom ska jag dock kunna vara bland de tio bästa, säger Ida ödmjukt.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons