Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF och KAIS eniga till slut

Annons

För en och en halv vecka sedan berättade tidningen att IBF Falun och Kristinebergs AIS inte kommit överens gällande Katja Hinders och Caroline Bergius övergångar.

I förra veckan blev så klubbarna överens och Hinders och Bergius ettårskontrakt med IBF Falun kan därmed börja att gälla.

- Det tog kanske lite tid innan KAIS förstod hur vi resonerade, men nu har det löst sig på ett bra sätt. Att vi inte skulle vilja betala för oss är löjligt, säger Sundin.

Hinders kommer att bosätta sig i Falun, medan Bergius fortfarande studerar i Mora och kommer att pendla till träningar och matcher.

- Därför är deras kontrakt lite olika utformade. I Carolines kontrakt finns en klausul inskrivet om hon skulle vilja flytta tillbaka till KAIS.

I och med Hinders och Bergius övergångar är IBF Faluns trupp komplett inför kommande säsong.

En säsong som mjukstartar med Båstad Open om drygt två veckor, en turnering där IBF Falun är titelförsvarare.

- I fjol vann vi turneringen med sju spelare, men i år kommer vi att ställa upp med fler spelare.

Seriepremiären ligger i år senare än tidigare och spelas inte förrän 20 oktober.

Två omgångar till, 20 mot tidigare 18, kommer också att spelas, vilket gör att spelprogrammet blir mer komprimerat än tidigare år.

- Men i år har det gått väldigt smidigt att lägga in seriematcherna. Vi har fått jättemycket hjälp av kommunen att få det att gå ihop, säger Sundin.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons