Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF jagar guldtränare

Annons

Jakten på en ersättare till Kimmy Dalbjer som tränare för IBF-damerna går vidare.

Åsa "Kotten" Karlsson, senaste säsongen tränare för Balrogs damer, fanns med på IBF:s önskelista, men hon har tackat nej.

I stället riktar IBF Falun, med klubbdirektören Robert Schultz i spetsen, in sig på Örjan Lindberg.

Lindberg som till innebandymagazinet.se säger att det inte blir någon fortsättning för honom i Rönnby.

- Tidigare hörde jag att Örjan var sugen på att träna ett herrlag, men så fick jag veta att Dalens damer hört av sig till honom och då kände vi att vi också skulle ge oss in i dragkampen om honom, säger Schultz.

Kimmy Dalbjer är den inom föreningen som kommer att sköta kontakterna med Örjan Lindberg, som har en meritlista som få kan matcha.

Lindberg har bland annat, som tränare för Balrog och Rönnby, figurerat i fem av de sex senaste SM-finalerna.

- Örjan Lindberg är ett respekterat namn och jag hoppas att vi kan träffa honom någon gång under veckan, säger Schultz.

Daniel Jernberg, som tränade Iksu Ungdom i damettan senaste säsongen och det namn som IBF-ledningen jobbat med en längre tid, är fortfarande aktuellt.

När det gäller damtruppen så blev det i helgen klart att 16-åriga löftet, Johanna Holmbom, flyttar upp IBF Falun Ungdom.

- Hon kan spela på alla positioner, men jag ser henne i första hand som back och vi är glada att hon skrivit på för två år, säger Kimmy Dalbjer, en av de värvningsansvariga i klubben.

IBF Falun hoppas också på positiva svar under veckan av de tjejer som efter testmatchen i onsdags fick kontraktsförslag att fundera över.

- Malin Sydner, Kumla och Susanne Riutta, Forsby, kommer hit på onsdag och förhoppningsvis skriver de på då, säger Dalbjer.

Dalbjer förväntar sig också svar från Karlstadduon, Karin Hallberg och Moa Vieweg, under veckan.

Malin Dalbjer förlängde i helgen sitt kontrakt med IBF Falun och det nya kontraktet gäller fram till och med våren 2009.

Mer läsning

Annons