Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Faluns herrar ställs mot elitlag

Annons

Innebandyns Europacupmästare Haninge IBK kommer till Falun 30-31 augusti för att spela elitturnering i innebandy på Lugnet med elitseriekollegan Storvreta och IBF Falun.

IBF Faluns herrar fortsätter att storsatsa inför sin viktiga säsong i division I. Viktig, därför att serierna görs om nästa år. Fyra serier i ettan blir tre.

Något som innebär att man måste placera sig bland de sex bästa i serien för att inte riskera att åka ner i tvåan.

- Därför ser vi till att våra killar också får tuffast möjliga träningsmotstånd. Det blir en liten elitturnering i år, eftersom bara två elitserielag var intresserade av att delta, säger IBF:s sportchef Mats Andreasson.

- Men vi räknar med att arrangera den här turneringen varje år framöver, och hoppas så småningom få sex till åtta elitserielag med i den.

IBF Falun lär knappast ha mycket att hämta mot Haninge, som var svenska mästare 1999, 2000 och 2001 och som de senaste två åren vunnit Europacupen.

- Men det ska bli intressant att se hur pass vi kan klara mötet med Storvreta, menar Mats. Det blir en ordentlig värdemätare på lagets kapacitet.

Elitserieklubbarna har lovat komma med sina A-lag, vilket innebär att flera landslagsmän kommer att finnas på plats.

I Haninge - eller Haninge- Udden som de heter från och med i fjol efter sammanslagningen med Fornudden - återfinns för övrigt ett par gamla Faluspelare. Målvakten Tom Wester och anfallaren Anders Pettersson.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons