Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun vann stort IBF Falun vann stort

Annons

Det började bra. Redan efter knappt åtta minuter ledde Falun med 2-0 efter mål av Linda Söderberg och Maria Söderström.

Då gjorde Högdalen 2-1, vilket ledde till att Söderberg tände till och gjorde sitt andra, Faluns tredje mål, bara tio sekunder senare.

- Visst, resultatmässigt gick det riktigt bra, men spelmässigt kan vi bättre. Mycket bättre. Vi måste höja oss om vi ska gå vidare i den här turneringen, säger Tobias Engblom.

Det som Falun hade svårast med var studsen i golvet. Hemma på Lugnet studsar bollen nästan ingenting.

- Nu kom bollarna i midjehöjd. Dessutom var planen väldigt liten, berättar Engblom.

Falun slarvade också i uppspelen och bjöd motståndarna på chanser, precis som hemma mot Pixbo/Wallenstam i söndags. Men att detta skulle vara lagets akilleshäl i år vill Tobias Engblom inte påstå.

- Visst har vi problem med uppspelen, men det beror på att vi har blandat mycket i kedjorna för att hitta rätt uppställning. När vi väl gör det kommer en helt annan trygghet att finnas i laget och då försvinner också slarvet.

Då spelarna kom in i omklädningsrummet var de också besvikna.

- Det ser jag som positivt. Det visar att det finns en enorm vilja i det här laget, inte bara att vinna, utan att dessutom spela bra. Därför är jag inte det minsta orolig inför fortsättningen, menar Engblom.

- Vi spelade på 50 procent av vår nivå, men de få gånger som vi glimtade till - det var kanske fem, sex gånger i matchen - spelade vi ut dem fullständigt.

I dag på förmiddagen möter man Årsta och i eftermiddag Karlstad. Förhoppningsvis finns man också med då det drar ihop sig till slutspel i morgon.

KAIS Mora finns också med i cupen. I går kväll mötte man Pixbo/Wallenstam. Matchen gick för sent för att hinna med i tidningens pressläggning. I dag väntar matcher mot Örnsköldsvik och Råsunda.

FALUN-HÖGDALEN

8-3 (3-1, 3-1, 2-1)

Första perioden: 1-0 (5.14) Linda Söderberg (Emma Lundmark), 2-0 (7.49) Maria Söderström (Gabriella Ludvigsson), 2-1 (9.27) Camilla Bäckrud, 3-1 (9.37) Linda Söderberg (Josefina Parling).

Skott: 15-8.

Andra perioden: 3-2 (8.08) Helga Karlsson, 4-2 (12.51) Sara Kristoffersson, 5-2 (18.33) Gabriella Ludvigsson (Kristin Fors), 6-2 (19.49) Karin Hjelm (Sara Kristoffersson).

Skott: 6-5.

Tredje perioden: 6-3 (0.29) Helga Karlsson, 7-3 (9.49) Kristin Fors (Maria Söderström), 8-3 (18.27) Josefina Parling (Eva Nordin.

Skott: 5-13.

Totalt: 26-26.

Utvisningar: Falun: -. Högdalen: 2x2.

Domare: Tomas Pettersson och Henrik Jansson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons