Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun vaknade för sent

Annons

Efter två perioder ledde hemmalaget Jönköping med på papperet betryggande 5-1. De tyckte helt uppenbart att matchen var avgjord, att Falun inte kunde hota och att det var läge att själva lägga av.

Det straffar sig ofta i idrott, på det ena eller andra sättet.

- Det här är ett återkommande problem för oss och vi har pratat om det. Vi måste kunna spela bättre från början, sade Packalén efter matchen.

Falun satte fart i tredje perioden, som om något plötsligt lossnat. Eftersom spelarna i Jönköping redan var nöjda, hade de egentligen ingen medicin mot den plötsliga anstormningen.

5-1 blev till 5-3 innan fem minuter gått av slutperioden. Och med lite mer än en minut kvar att spela gjorde Falun 5-4.

- Sedan hade vi två bra lägen att kvittera. Men det ska inte räcka att spela bra bara en halv match.

Det gjorde det inte heller. Faluns tappra kamp slutade med uddamålsförlust, något som gjorde Packalén både glad och besviken samtidigt.

Glad, för att han vet att om hans manskap spelar bra under 60 minuter, så finns det kvalitet att ta av.

- Dessutom finns det inte ett lag som har sopat banan med oss. De tar oss inte på allvar och det är bara att tacka och ta emot. Vi har förlorat striden, men vi har inte förlorat kriget, sade han och syftade på ett kommande slutspel.

Trots det finns problemet med den där tändvätskan, som ingen riktigt tycks veta hur man hittar. Laget har diskuterat det åtskilliga gånger, men någon lösning har man inte funnit än.

- Jag tvivlar inte på att killarna vill ge allt... men vi blir för passiva. Jag tror att det handlar väldigt mycket om att lära sig vinna. Det måste komma inifrån laget.

På lördag väntar bottenlaget Södertälje och då hoppas Mika Packalén att problemen ska lösas - på planen.

- Nu har vi snackat så mycket om det där och det leder ingenstans. Nu handlar det om att visa istället för att prata.

JÖNKÖPING-IBF FALUN 5-4 (3-0, 2-1, 0-3)

Första perioden: 1-0 (10.45) Andreas Hedlund (Daniel Calebsson), 2-0 (18.03) David Gillek (Daniel Calebsson), 3-0 (18.36) Karl Johan Ramlöv (Andreas Hedlund).

Andra perioden: 3-1 (8.56) Johannes Skog (Hannes Öhman), 4-1 (9.29) Viktor Andersson (Karl Johan Ramlöv), 5-1 (18.07) David Gillek.

Tredje perioden: 5-2 (2.55) Christian Wagnerud (Andreas Johansson), 5-3 (4.16) Andreas Lundmark (Henrik Olsson), 5-4 (18.40) Markus Johansson (Hannes Öhman).

Skott: 27-29 (10-2, 14-10, 3-17)

Utvisningar, Jönköping: Gabriel Moberg 2, Karl Johan Ramlöv 2, Fredrik Holtz 2, Henrik Olofsson 2, Viktor Andersson 2. Falun: Fredrik Olsson 2, Daniel Sjöö 2, Hannes Öhman 2, Andreas Johansson 2.

Domare: Anders Blomqvist, Karlskrona, Marcus Petersson, Hovmantorp

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons