Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun slåss för extra hemmamatch

Annons

På lördag avslutar IBF Faluns damer grundseriespelet med hemmamatch mot Hammarby.

Och laget behöver en seger, samtidigt som Iksu eller Balrog tappar poäng, om det ska bli sämst en andraplats och därmed fyra hemmamatcher i stället för tre i Superelitserien som startar efter nyår.

Efter två raka förluster, mot Iksu och Balrog, har Falun ramlat från första till tredjeplats i den norra elitserien.

Laget är sedan länge klart för Superelitserien efter nyår, men är förstås sugna på att fixa en extra hemmamatch i den nya serien.

- Dels är vi förstås det, men samtidigt vill vi avsluta hösten på ett snyggt sätt efter två raka förluster, säger IBF-tränaren Tobias Engblom.

Hur viktigt är det att sluta sämst tvåa i den norra elit- serien och därmed få fyra i stället för tre hemmamatcher i Superelitserien?

- Rent sportsligt kanske inte så viktigt, men ekonomiskt är det förstås bättre med fyra hemmamatcher och tre bortamatcher, i stället för tvärt om.

Efter en höst där IBF Falun experimenterat med diverse olika spelsystem, har lagledningen och spelarna nu enats om hur laget ska spela fortsättningsvis.

- Det blir ett klassiskt 2-1-2, med två backar, en center och två ytterforwards, i fortsättningen. Sedan kommer vi att spela med det försvarsspel som vi gjorde mot Balrog senast.

Hur skiljer sig det försvarsspelet från hur ni spelat tidigare?

- Det handlar om att vi ska ta tillbaka taktpinnen i den egna försvarszonen, att vi inte ska vara lika passiva som vi varit tidigare.

IBF-tjejerna har därmed hittat sitt spelsystem, nu återstår att se om publiken hittar tillbaka till IBF-tjejernas matcher i Falu Kuriren Arena.

Något officiellt publiksnitt finns inte för den här säsongen, men det ligger klart under förra säsongens grundserie, då IBF Falun drog i snitt 322 åskådare till hemmamatcherna.

- Jag tror att snittet ligger bara en bit över 200 och nu hoppas jag verkligen att publiken kommer till hallen. Vi behöver stödet och kommer publiken lovar jag att spelarna ska bjuda upp, säger Tobias Engblom.

Fakta

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons