Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun redo för "krigarlag"

Annons

En match som spelas i Eriksdalshallen på söndagskvällen.

- Tidigare har Hammarby spelat sina matcher i Enskedehallen, som är rätt trång. Nu blir läget ett annat, och det passar oss mycket bättre, säger Lena Birath, IBF-tränaren.

Hammarbv fick stryk med uddamålet av IBF Falun i en träningsmatch för någon vecka sedan, och förlorade premiären mot Balrog med hela 11-4.

- "Bajen" är ett riktigt krigar-

lag, som förstör ganska bra, så det gäller att vi ser upp, säger Birath.

12-1 mot Vesta stärkte givetvis IBF-tjejernas självförtroende en hel del. Och favoritskapet får man bära mot Hammarby, som blott gör sin andra säsong i högsta serien.

- Spelar vi som mot Vesta, då vinner vi. Men spelar vi bara lite under vår kapacitet, då får vi se upp. Marginalerna är inte stora, säger Birath.

Som "betalning" för storsegern mot Vesta, fick tjejerna köra riktigt hårt på måndagsträningen. Träning har det också varit tisdag och torsdag, men däremot blev det träningsledigt i onsdags.

- Vi har tränat mycket på spel fem mot fyra och sex mot fem under veckan. Över huvud taget har det sett bra ut på träningarna, det finns egentligen inget att klaga på, säger Birath, som också meddelar att alla är friska och hela i truppen.

- Samma lag som spelade senast mot Vesta, får börja nu också, slutar hon.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons