Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun närmar sig ettan

Annons

Ett hinder avklarat.

IBF-herrarna är klara för kvalomgång två efter två meriterande segrar mot Nordic. Lördagens match slutade 7-4 i falufavör, något som tränaren Mats "Polo" Johansson inte drog allt för höga växlar på.

- Vi är ett mycket bättre lag än Nordic, mest beroende på skillnanderna serierna emellan. Vår höll betydligt högre klass, därav slutresultatet konstaterar "Polo".

Falun inledde dåligt, men ledde trots det matchen med klara 4-1 och hade i stort sett dödat spänningen i det första kvalet.

- Ja, när man har 16-3 i ryggen (Falun vann första matchen med 12-2) inför de sista två perioderna så är inte inställningen den bästa hos spelarna, säger Johansson.

Och mycket riktigt blev spelet precis som Johansson förutspått. Mycket böljande fram och tillbaka, vilket resulterade i en del chanser för hemmalaget, men Falumålvakten Jimmy Heimer stod i vägen för det mesta.

IBF spelade på resultatet resterande del av tillställningen, och vann till slut med klara 7-4.

- En stabil insats. Vi spelade inte på topp, men gjorde det som behövdes.

Nu väntar Umeålaget Vännäs i nästa kvalomgång. Vinner Falun där, ja då är man klart för spel i divsion 1.

- Det skulle vara grymt kul. Det har varit vår målsättning hela säsongen.

- Mora är ju redan klara, medan Ludvika, precis som vi, kvalar för spel i ettan. Synd bara att Borlänge åkte ur, annars hade det kunnat bli riktigt angenämnt för dalainnebandyn nästa år, konstaterar Mats Johansson.

Vad vet du om Vännäs?

- Inte mycket, mer än att de och tre-fyra lag till var inblandade i striden om kvalplatsen. Det är antagligen ett mycket bättre lag än Nordic, så kan man väl säga, tror Mats Johansson.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons