Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun helt överlägset

/
  • Superduon Enström och Carlström var tillbaka i gammalt gott slag mot Tyresö Trollbäcken.
  • Jakob Lundmark var ett ständigt hot från höger i powerplay.
  • Alexander Rudd gjorde sin bästa match hittills i Falutröjan när han svarade för ett mål och två assist.
  • 16-årige Johan Fahlström debuterade och var ytterst nära både mål och assist i tredje perioden när han fick avlasta i andrakedjan.
  • Benjamin Löfdahl visade varför han får debutera i landslaget i Finnkampen. Här får han hjälp av målskytten Jonas Wiberg mot Alexander Rudd.

IBF Falun gav inte slutspelsjagande Tyresö Trollbäcken en chans.
– En av de bästa matcher vi har spelat i Falu Kuriren arena, säger assisterande tränaren Rickard Hedlund efter 7–1-segern.

Annons

Det stod 0–1 efter den första perioden.

Men Falun vann skotten med 15–3.

– Det är de här två målvakterna som ska vara i landslaget, säger tränaren Andreas Lundmark om storspelet av Benjamin Löfdahl, som petade Johan Rehn i truppen till Finnkampen om en vecka.

I andra perioden började dock islossningen.

Först tog Rasmus Enström med sig bollen med foten och spelade i sidled till Alexander Carlström, som forcerade in 1–1 efter 3.20.

Efter 12.38 gav Jakob Lundmark sedan Falun ledningen med 2–1 på retur i powerplay sedan han frispelat Johan Tomth med ett frislag genom boxen.

Ledningen utökades i nästa numerära överläge när Enström flippassade i sidled till Lundmark, som direktsköt med 16 sekunder kvar av andra perioden.

4–1 1.10 in i tredje perioden kom på ett bågskott efter en ny sidledspassning, av Alexander Rudd till Carlström.

Efter 5.11 var det på nytt Rudd som var framspelare, in från höger till Eric Björk som dundrade in 5–1.

6–1 efter 15.07 var ett typiskt Enström-mål där han tog med sig bollen in framför mål från vänster och lade upp den i nättaket efter passning av Carlström och 7–1 kom av Rudd i öppet mål efter 16.50 sedan Enström brutit på egen planhalva när Tyresö Trollbäcken hade plockat ut målvakten.

Totalt blev skottstatistiken förkrossande 44–12.

– Jag tycker att det är en av de bästa matcherna framåt som vi har spelat i Falu Kuriren arena. Och jag har ju varit med hela tiden, säger Rickard Hedlund.

Andreas Lundmark:

– Tyresö Trollbäcken har haft en downperiod, gjorde det i och för sig bra mot Caperiotäby (3–4 efter förlängning senast), men de var bleka jämfört med när vi mötte dem borta (seger 11–7).

Mer läsning

Annons