Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun hämtade upp 0–4-underläge

/

IBF Falun klarade oavgjort mot Dalen – efter att ha legat under med 0–4 inför sista perioden.
– Det var bara att ge allt och visa vår moral, säger lagkaptenen Eric Björk efter 4–4.

Annons

Falun vann skotten i båda de två första perioderna, men målvakten Fredrik Hörnkvist storspelade och Dalen kontrade sönder laget.

– Det är en inställningsfråga. Varken skallen eller benen är med i de första två perioderna. Det är halvhjärtat, vi är tvåa på bollarna, säger Eric Björk.

Upphämtningen i tredje perioden var dock imponerande.

Först sköt Alexander Carlström två mål från vänsterforwardsposition, sedan spelade han fram Rasmus Enström, vars skott styrdes förbi Hörnkvist efter 13.20.

Bara nio sekunder senare drogs Johannes Skog ner av Mattias Wallgren framför mål – och domarna Johan Råsbrink, Linköping, och Håkan Grahn-Gustavsson, Jönköping, dömde straff.

Eric Björk klev fram och fick in bollen under armhålan på Hörnkvist.

– Vi sade inför tredje perioden att vi hade sprungit runt och "lajat". Det var bara att ge allt och visa vilken moral vi har i laget. Vi kämpar och sliter för varandra, säger Björk.

Dalen-tränaren Ulf Hallstensson:

– Vi hade en tydlig plan för hur vi skulle genomföra den här matchen och det lyckades vi med de första två perioderna, då vi fick bra utdelning på spelvändningar. Sedan släpper Falun lös alla tyglar och får ett enormt energiflöde. Det är som att de blir större och större hela tiden, medan vi blir mindre och mindre. Det finns "flow" i Falun, medan vi jobbar för att hitta det "flowet".

Mer läsning

Annons