Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun gav KAIS Mora en lektion

/
  • Det var långa stunder spel mot ett mål och den stackars KAIS-målvakten Jonas Mattsson som spelade andra delen av matchen hade det inte lätt. Här tvingas han släppa ett av IBF:s tolv mål  Foto: Hans Dahl
  •  Foto: Hans Dahl

Annons

- Vi fick en mycket nyttig läxa. Nu fick grabbarna se vad en del av det vi pratat om inför säsongen handlar om i praktiken, sa KAIS-coachen Peter "Lillis" Wallin.

Hans lag hade oerhört svårt att hänga med när IBF Falun skruvade upp tempot.

- Men glöm inte att vi mötte ett riktigt bra lag också. Falun har nog aldrig haft en sådan här spelaruppsättning tidigare.

Och Andreas Lundmark ar förstås nöjd med genrepet inför premiären mot AIK på måndag också. Kanske framför allt med att han har hela truppen disponibel igen, frånsett Kristoffer Asp och avstängde (och ljumskskadade) Andreas Johansson.

- Men Mora gav oss faktiskt lite att fundera på. I första perioden tog de sig ganska enkelt ur vår press så där hade vi en del att jobba med i första pausen.

Men som helhet var det en match som mest bara bekräftade vad vi visste:

IBF Falun har ett riktigt spännande lag på gång, inte minst tack vare de oerhört spännande nyförvärven.

KAIS är ett allsvenskt lag som fått elitseriestatusen i tolfte timman och ska naturligtvis bedömas därefter Ingen, utom laget sjävt,kn ha några krav eller förväntningar.

- Vi arbetar med att försöka få in någon eller några nya spelare. Vi får se hur det går det är inte alls säkert det lyckas, sa "Lillis".

Andreas Lundmark log bara brett när hans nya kom på tal. Backen Johannes Larsson svarade för ännu en strålande insats. Han kan bli ett utropstecken i superligan och en landslagsman på sikt. Så bra är den store, starke värmlänningen.

Mot KAIS var även Christian Matsson strålande likson Enström, Lundmark och många andra.

- Och ändå har Matsson inte visat allt ännu. Det kommer att bli ännu bättre, sa Lundmark.

Han coachar ett lag som kan bli riktigt bra men föredrar att ligga lågt.

- På måndag, i premiären mot AIK lär det bli någonting helt annat.

KAIS, som möter Umeå i sin premiär, har en del att fundera på.

- Vissa spelare fegade ur men andra stod faktiskt upp riktigt bra, sa "Lillis" som var mest nöjd med sin andraformation där kvintetten Jonas Runnqvist, Joakim Pettersson, Alexanders Halvars, Dennis Wallin och Erik Westlund spelade,

Mer läsning

Annons