Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun går back

/

Annons

I går blev landslagsbacken Anna Renström, vars planer på att flytta på grund av studier tidningen tidigare berättat om, klar för Umeålaget Dalen.

- Det känns kul att flytta till innebandystaden Umeå och det känns helt rätt att jag har valt att spela med IBK Dalen. Jag tror att föreningen är på rätt väg och det skall bli intressant att se vad vi kommer att kunna prestera, säger hon till klubbens hemsida.

Renström följer därmed U19-landslagsbacken Sofie Andersson, som tidigt bestämde sig för en flytt hem till Täby, från IBF Falun.

Och det stoppar inte där.

Tidningen kan i dag avslöja att Emma Lundmark, den tredje av Faluns ordinarie backar den gångna säsongen, trots att hon står under kontrakt med klubben inte tänker spela nästa säsong.

- Som det ser ut nu kommer jag inte göra det, säger hon.

Varför?

- Jag har motivationsbrist. De senaste två säsongerna har jag inte tyckt det varit speciellt kul förrän i slutspelet och det räcker inte. Sedan är det ju nu man är ung och ska göra andra saker.

Som vad?

- Ut och resa, till exempel.

Sportchefen Lennart Mehtälä:

- Vi för en diskussion med henne. Eller, rättare sagt, vi för ingen diskussion. Vi låter henne vara. Vi pratar inte om innebandy och vill inte prata om det heller, vi vill försöka få henne att hitta motivationen.

IBF Falun lämnar helt enkelt dörren vidöppen för sin just nu enda etablerade back.

- Om hon är sugen i augusti och september är hon välkommen. Det här är ju inte tiden man är mest sugen på innebandy och det är lite underliga omständigheter, säger Lennart Mehtälä.

Han ser ett underskott på backar i svensk daminnebandy.

- Det är en stor brist. Alla landslagsbackar har funnits i två klubbar, Falun och Iksu, och nu har alla rört på sig. Vi har varit i kontakt med flera etablerade spelare, men det finns inga pengar i daminnebandyn och det gör det skitsvårt, säger Mehtälä, som just nu har en backuppsättning bestående av Maria Lennartsson, Anette Lundin, division 1-nyförvärvet Carolina Fernström, Ersboda, samt de uppflyttade juniorerna Anna Bergsten och Johanna Holmbom.

- Bland backar har vi vetat att det blir en försämring.

Lösningen kan heta - Jenny Magnusson.

Världsmästarinnan och tidigare landslagsbacken ska lämna besked till IBF Falun och IKSU senare den här veckan.

- Jag för en diskussion med Jenny. Vi får se, säger Lennart Mehtälä.

Fakta: IBF Faluns damtrupp just nu

Målvakter: Hanna Sohlin.

Backar: Carolina Fernström, Anette Lundin, Maria Lennartsson, Johanna Holmbom, Anna Bergsten.

Forwards: Malin Dalbjer, Therese Strömberg, Cecilia Hast, Sara Kristoffersson, Caroline Fahlén, Tone Einstulen, Hannele Jansson, Malin Sydner, Moa Vieweg, Sara Andersson, Linnea Hansson.

Ännu inte lämnat besked: Camilla Granelid, Katja Hinders, Jenny Magnusson.

Mer läsning

Annons