Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun får nobben?

Annons

Villkoret för att Jenny ska spela med IBF Falun efter nyår är att klubben ordnar ett jobb åt henne i Falun. Hon är tandhygienist, jobbar som det i Skellefteå och måste för att kunna spela i Falun ta tjänstledigt.

Tränare Tobias Lindblom tror på tisdagen att allting är klart med Jenny, det vill säga att jobbet är fixat.

- Mig veterligen var det där klart förra veckan.

Kassören Christer Sundin i IBF Falun verkar minst lika positiv.

- Det ser jätteljust ut. Vi har inte fått något bekräftat, inget är påskrivet, men vi har fått ett muntligt löfte om att det ordnar sig. Jag ser inga som helst hinder, säger han på tisdag förmiddag.

Riktigt så ljust visar det sig inte vara.

Arbetsgivaren vill nämligen ha en person som kan stanna till juni, vilket inte fungerar för Jenny. Hon vill hem tidigare. Det får hon reda på först när hon pratar med denne.

- Jag vet inte om det har blivit ett missförstånd, säger Jenny.

Hon vill självfallet ha besked så snart som möjligt. Det vill hennes klubb HIBK Skellefteå också, som har siktet inställt på en elitserieplats. Sista datum för övergångar är den sista januari.

För Falun vill ha henne.

- Hon behövs och skulle vara jättevärdefull för oss.

Frågan är bara vad klubben är beredd att göra för att lösa situationen. Christer Sundin tror inte att klubben har råd att lösa hennes situation ekonomiskt, förutom med hjälp av ett jobb.

Han räknar med att ha ett definitivt besked redan i dag:

- Ja, vare sig det blir ett jag som vi önskar eller ett nej så kan det bli klart redan i dag. Före jul måste det i alla händelser vara ett definitivt ja eller nej.

- Jag hoppas att det löser sig, säger Jenny själv.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons