Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun chanslöst

Annons

- Hade vi förvaltat några av alla de lägen vi skapar i de första två perioderna hade vi kanske vunnit. De är inte förtjänta av 3-0 efter två perioder, det tror jag också Warberg håller med om, säger Mika Packalén.

När sedan 4-0 och 5-0 kom i inledningen av tredje perioden var det förstås ridå ner.

- Då testade vi lite annat, man måste chansa när man blir trängd mot väggen. Även om vi gjorde två snabba så är Warberg ett för bra lag för att tappa matchen. Då rinner det till i arslet mot slutet, konstaterar Packalén.

Han säger det inte rätt ut, men en viss oro har smugit sig på. Det känns om man läser mellan raderna. Skulle AIK vinna blir det riktigt tajt kring slutspelsstrecket inför sista omgången, då Falun möter Jönköping hemma.

- Det kunde var lite mindre strul kring laget. Nu tvingades Andreas Olsson lämna återbud i sista stund av familjeskäl. Givetvis är det en fullt godkänd anledning, och han ansluter på söndag, så jag har inget att invända mot det, men det är inte det enda som störde uppladdningen.

- Vi hade bara två ledare med på resan, och ingen medicinskt kunnig. Nu skadade Christian Wagneryd fotleden, och hade behövt omedelbar vård för att kunna spela på söndag. När inte hela teamet fanns med så fanns inte den möjligheten, och det är inte godkänt. Det är rent av för dåligt. Vi behöver alla, såväl spelare som ledare, om vi ska reda ut det här, rasar Packalén.

Tror du ni kan missa slutspelet?

- Vi har vetat ett tag att vi är i praktiken klara, så vi har inte diskuterat i de banorna. Vi är fortfarande i förarsätet, och det skulle vara riktigt skönt om vi kunde vinna i morgon och få en lugnare sista omgång.

Men trots oron, och trots storförlusten, känner han en trygghet. Det var inte matchen i går som var Faluns viktigaste i helgen.

- Vi har gett de regerande svenska- och europamästarna en rejäl fajt i två perioder, säger Packalén, och antyder att AIK-matchen ska Falun bara vinna.


HELSINGBORG-FALUN 8-2 (2-0, 1-0, 5-2)

Första perioden: 1-0 (0.46) Tony Eriksson (Martin Emanuelsson), 2-0 (9.13) Tony Eriksson (Magnus Danielsson).

Andra perioden: 3-0 (12.37) Joakim Andersson (Jimmy Persson.

Tredje perioden: 4-0 (2.44) MIkael Holmer (Jim Canerstam), 5-0 (8.28) Karl-Johan Karlsson (straff), 5-1 (12.21) Johannes Skog (Thomas Brottman), 5-2 (12.57) Andreas Lundmark (Thomas Brottman), 6-2 (14.23) Mikael Holmer (Martin Emanuelsson), 7-2 (17.33) Mikael Holmer (Magnus Hallbäck), 8-2 (19.51) Kimmo Eskelinen, spel fyra mot fem.

Skott: 47-32 (11-9, 14-10, 22-13).

Utvisningar, Helsingborg: Tony Eriksson 2. Falun: Mikael Lundin 2.

Domare: Ulf Rehnfeldt, Magnus Nordahl.

Publik: 803.

IBF Falun i Sparbankshallen: Papu Sintonen - Peter Johansson, Thomas Brottman, Andreas Johansson, Johannes Skog, Christian Wagneryd - Joakim Bäckström, Alexander Egebrandt, Hannes Öhman, Andreas Lundmark, Adam Grane - Mikael Lundin, Fredrik Olsson, Mårten Milling, Daniel Sjöö, Jonas Gatu - Rickard Hedlund.

***
Thomas Brottman

**
Andreas Lundmark

*
Hannes Öhman

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons