Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun ber om ursäkt

Annons


Blixtsnabbt beslutade också IBF Falun att be sin publik om ursäkt på ett mer påtagligt sätt:

- Ja, vi har beslutat om att bjuda publiken på fri entré till nästa match, sade klubbdirek- tören Robert Schultz.

- På något sätt måste vi ju be-tala för att publiken ska komma tillbaka.

Direkt efter slutsignalen fick spelarna i IBF Falun också veta att de levde. De kommenderades direkt in Lugnethallen för nästan en timmes styrketräning...

- Strejkar man i två perioder på jobbet så får man arbeta övertid i stället. Då blir det fysbanan, sade Mika.

Lyssna på:ModemBredband

Mika Packalén,tränare

Även hemmatränare Packalén var frustrerad och hade svårt att sätta fingret exakt på vad som hände när Pixbo fick gå från 2-2 till ledning med 8-2 i mellan- perioden.

- Vi hade en riktigt dålig dag. Men samtidigt all credit till Pixbo som var riktigt bra. Men visst fick de hjälp av att vi släppte några enkla mål plus gjorde några "hjärndöda" grejer. Sedan var det en match på Pixbos villkor. Och de var bra.

Svårt blev dessutom ännu svår-are för IBF Falun när backen Thomas Brottman tvingades bryta matchen efter en handskada.

I takt med att Pixbo började fyra av sitt målfyrverkeri två dagar före nyårsafton blev hemmalaget också än mer frustrerat, vilket kostade utvisningar.

Ändå slapp Andreas Johansson det röda kort och en matchstraff som han borde haft efter en ful attack på en Pixbospelare.

Men domarna såg den inte. Det gjorde inte heller Mika Packalén.

- Det låter som en dålig bortförklaring, men jag hade faktiskt ryggen mot spelet just då. Men förhoppningsvis finns det kanske på någon video. Och vi har ju bestämt att hålla hårt på disciplinen, svarade Mika på frågan om varför han inte bänkade "Nisse" efter det.

Matchen? En hyfsat jämn förstaperiod. Sedan var det Pixbo för hela slanten mot hemmaspelare som anpassade sig allt mer till statisternas roller.

- Men det var allt lite tillfälligheter också, sade Pixbos coach Magnus Augustsson.

-Hade Falun utnyttjat den femminutersutvisning vi åkte på i första perioden kunde det blivit annorlunda. Men det passade naturligtvis oss och vårt sätt att spela bra att möta ett Falun som spelade så här.

- När de slog oss i Göteborg var det ett stabilt, kompakt och tätt lag som arbetade hårt och höll ihop, analyserade Augustsson hur 3-4 då kunde bli 12-3 i går.

I Pixbo var det många som fick glänsa. Anders Hellgård och Henrik Delborn var bara två av många.

IBF Falun? Där handlar det möjligen om smärre variationer i graden av skam över den egna insatsen.

Det kostade spelarna en extra styrketräningstimme sent i går kväll.

Skammen kostar klubben ett antal tusenlappar i publikintäkter när dörrarna till Falu Kuriren Arena öppnas på vid gavel med fri entré den 15 januari mot Rå- sunda.

HANS DAHL

JOHAN LUNDAHL

Mer läsning

Annons