Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF-damer tvingas spela på obekväma helgtider

Annons

På söndag spelar damerna en viktig hemmamatch mot Rönnby. Starttid är klockan 19.00.

Ännu värre var det för några veckor sedan, när IBF tvingades spela sin lördagsmatch, den 10 januari, mot Karlstad, med starttid klockan 20.00.

Vid båda tillfällena är det fotbollsturneringar som gjort att Falun fått sen matchtid.

Vid det första tillfället var det ett SM-kval i five-a-side som avgjordes på Lugnet, och i morgon är det ungdomsturneringen (!) Lilla Lugnetcupen, som flyttar på damernas match.

- Vi har som önskemål att spela våra helgmatcher tidig eftermiddag, helst söndagar med starttid klockan 15.45, sett till både publik- och massmedial synpunkt, säger Mats Andreasson.

- Vid de här nämnda tillfällena hade det varit enkelt att göra ett brejk i fotbollen, för att låta oss spela vår match vid ett bättre klockslag, menar Andreasson.

En sportchef som inte tycker att det tas någon större hänsyn till att det handlar om ett elitlag.

- Nej, vi verkar komma i 10-hand, trots att vi är det enda elitlaget som använder oss av sporthallen, fortsätter IBF Faluns sportchef.

Bosse Bifrost, avdelningschef för föreningsavdelningen på Falu Fritid, menar att det finns särskilda skäl till att sådana här olyckliga omständigheter inträffar.

- För vissa evenemang finns redan skrivna flerårskontrakt, och då kan det bli ett sådant här utslag. Det är ju ett bekymmer att vi bara har en publikanläggning för inomhusidrott i Falun.

Vad tycker du om att IBF-damerna tvingas starta sina matcher klockan 19.00 och 20.00 en helg?

- 20.00 tycker nog jag också är väl sent. 19.00 känns acceptabelt.

Trots skrivna avtal. Hade ni från kommunalt håll kunnat gå in och besluta om att göra ett brejk i fotbollspelandet?

- Utrymme för att göra vissa avsteg finns alltid, det hade blivit en förhandlingssak. Men vi måste se till andra hänsyn, som att avsluta vissa evenemang i tid, då det kan finnas lag som har lång resväg, säger Bifrost.

Hur högt prioriterar ni IBF Faluns damer?

- Högst.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons