Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF-coachen hoppar av med omedelbar verkan

Annons

Ett lag med ambitioner att bli svenska mästarinnor.

- Jag kan bara bekräfta att jag har sagt upp mig med omedelbar verkan. Vem som leder laget i morgon och resten av säsongen har jag ingen aning om. Det är knappast min sak heller, sa Klas Persson i går.

För ganska exakt tre månader sedan hoppade den andra tränaren, Lena Birath, också av utan förvarning.

Sent i går kväll ville Klas Persson inte närmare kommentera anledningen till sitt beslut om att lämna laget med omedelbar verkan och med blott tre omgångar kvar till slutspelet.

- Det är en lång historia. Men jag vill inte redogöra för den på telefon med risk för missuppfattningar, sa Persson strax före tidningens pressläggning i går kväll.

För människor med god insyn i IBF Falun kommer dock inte Klas Perssons plötsliga avhopp som någon direkt blixt från klar himmel.

Känslan av att allt inte stämt har funnits där och även märkts på resultaten. IBF ligger visserligen trea men har inte alls gjort lika bra resultat som exempelvis i fjol.

Vem som ska leda IBF Falun i morgondagens svåra bortamatch mot Balrog var sent på torsdagskvällen inte känt. I alla fall inte utanför de innersta IBF-kretsarna.

Ett tänkbart namn är Torsten Andersson som funnits i ledarstaben hela säsongen och varit Perssons assistent sedan Birath slutade.

Eller är möjligen någon form av comeback av Lena Birtath aktuell?

HANS DAHL

Mer läsning

Annons