Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I skuggan av Rickardsson

/
  • Blickar framåt. För Jens Stark-Juntilla och hans Porsche återstår fortfarande 7 tävlingar innan det är dags att summera säsongen.  Foto: Karin Rickardsson
  • Bakom ratten. Jens på plats i förarsätet där han konstaterar att han är nöjd med sin insats så här långt i år.  Foto: Karin Rickardsson

Annons

I år är andra säsongen som Jens Stark-Juntilla är med och tävlar i sin Porsche. Han ställer upp i både Porsche Carrera-cup och Nordic Supercar och har gjort det bra.

- Jag leder Nordic Supercar med en poäng och ligger delad nia i Porsche cupen, säger Jens som tycker att den lite mindre allvariga Supercar är roligast.

Bilen som står uppställd i garaget saknar den bakre stötfångaren, en följd av helgens tävlingar i Falkenberg.

- Det blev lite trångt och någon smällde i. Det är sådant som händer, det brukar bli trångt i starten när de framför bromsar och de bakom gasar, förklarar Jens.

Resultatmässigt var helgen ändå lyckad med en första och en andra plats i Nordic Supercar följt av en femte och en sjätte plats i Carrera cup. Där kunde han även i ett av loppen konstatera att han hade den flerfaldige speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson bakom sig.

- Det är kul att Tony är med och kör. Det drar upp hela klassen och ger tävlingarna mer publicitet och publik. Att man sen får stå lite i skuggan av honom är något man får ta.

Jens valde att gå i sin faders fotspår och började köra rally när han var 16 och förra året började han att köra Porsche.

- Egentligen var det av en ren slump. Pappa var på en tävling och tyckte att det verkade intressant, inte minst prismässigt. Så vi köpte en begagnad bil till förra säsongen.

Den bilen finns inte kvar istället står en fabriksny Porsche i garaget.

- Det kom 18 nya fabriksbyggda bilar till Sverige i år och vi köpte en av dem. Den skiljer sig lite från den jag körde ifjol bland annat då den har en sekventionell växellåda.

Han är nöjd med att köra Porsche och verkar inte ha tänkt så mycket på framtiden.

- Så länge som det går bra och jag tycker att det är roligt så kommer jag att fortsätta köra.

Tonåringen från Silfhyttan har redan siktet inställt för de resterande tävlingarna i år.

- I Carrera-cup ligger jag på nionde plats, inte så många poäng från sjunde så jag siktar på att komma högre upp. I Nordic Supercar hoppas jag på seger, säger Jens målmedvetet.

Fakta: Jens Stark-Juntilla

  • Ålder: 19
  • Familj: Mamma, pappa, bror och flickvän.
  • Bor: Silfhyttan (mellan Smedjebacken och Ludvika)
  • Yrke: Lastbilschaufför
  • Intressen: Cykling
  • Aktuell: Leder Nordic Supercar och ligger 9:a i Porsche Carrera-cup.

Mer läsning

Annons