Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I sista sekunden

Annons

Målet var en typisk Eklund-historia. Från nära håll drog han till för kung och fosterland och såg bollen fara upp i nättaket utan chans för hemmamålvakten Roger Anderek.

- En härlig känsla, log Eklund efteråt. Jag var lite rädd att den skulle gå över. Men jag ville inte träffa målvakten och valde att försöka placera den högt och bredvid honom.

Målet var en frukt av att Brage-spelarna vägrade ge upp trots ett underläge på 0-2 en bra bit in i den andra halvleken.

Under de första 45 minuterna såg det stelt och tråkigt ut. Efter pausvilan ville tränaren Sergej Prigoda ha bättre passningsspel och vassare attacker.

I den 49:e minuten gjorde skåningarna i stället 1-0, en praktsmäll för ett Brage på jakt efter andra raka segern i Superettan. 23 minuter senare stod det 2-0 på rapporttavlan - och eländes elände bland de grönklädda.

- Klart att det kändes tungt efter deras två mål, sa Mikael Eklund. Men i det här laget ger vi oss aldrig. Och när vi fick in 1-2-bollen fick vi ju lite hopp igen.

I den 66:e minuten bytte Prigoda in både Johan Persson och Anto Susak. Det tackade Susak för genom att nicka in 1-2 elva minuter senare.

Målet var startsignalen för en intensiv Brage-press. Och efter en knapp minuts övertid slog Eklund till.

På en retur höll han sig framme och högg till med högran. I Brage-lägret var man nöjda med att hårt arbete lönar sig. Ängelholm drog sig tillbaka och blev straffade - och efter en ny pinne i går ser det inte helt nattsvart ut för Sergej Prigodas mannar.

- Vi har en uppåtgående trend med bara en förlust på de fem senaste, sa Mikael Eklund.

Alltmedan tränare Prigoda var nöjd med forceringen och uppryckningen, men mindre nöjd med insatserna under de första 45 minuterna:

- I början var vi långsamma och sömniga och spelade inte alls som vi hade bestämt oss för innan matchen, sa han. Framförallt saknade vi passningsspel. Vårt försvar jobbade och slet, men sedan tappade vi boll alldeles för enkelt i uppbyggnadsfasen.

Att Mikael Eklunds första mål för säsongen dröjde 18 matcher in i serien verkade han ha lätt för att smälta i går. Ändå var kvitteringsskytten inte helt nöjd när det var dags för att summera intrycken efter eld upphör:

- När vi åkte ner hit bestämde vi oss för att vi skulle ha tre poäng med oss tillbaka. Men det är klart att man är nöjd en poäng som matchen utvecklade sig, sa han.

Om utflykten på övertid sa han så här, Eklund:

- När jag tittade ut på Sergej och han pekade att jag skulle gå upp var det bara att sticka.

Seger mot Häcken, oavgjort mot Ängelholm i går - det tar sig för Brage i Superettan, om än långsamt.

Mer läsning

Annons