Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

<i>Ross om Mora IK:s flopp:</i> "Vi behöver fler toppar i laget"

Annons

Med fem omgångar kvar ligger MIK ohjälpligt sist. Laget har skrapat ihop endast fyra poäng och upp till AIK, som ligger på den sista play off-platsen, är avståndet hela tio poäng.

15 poäng är det kvar att spela om och sker det inte ett smärre under, är Moras säsong slut redan den 26 februari. Då spelas Superallsvenskans sista omgång och MIK möter AIK i Johanneshov.

- Visst är chansen väldigt liten att vi når play off och naturligtvis blir det svårare för varje match vi förlorar, konstaterar Ross.

Som dock inte har gett upp helt när det gäller play off.

- Så länge chansen finns där, så måste vi göra ett försök, säger han.

Det har varit en turbulent tid i klubben som kulminerade då tränaren Petter Hägerbäck för tre veckor sedan fick sparken.

Ross säger att han inte gärna pratar om Hägerbäck. Han nämner dock att det blivit en bättre harmoni i truppen sedan Mats Grötting tog över huvudansvaret.

- Inget ont om Petter. Han är en trevlig kille utanför rinken, men fruktansvärt okunnig när det gäller hockey.

- För att kunna vara tränare på den här nivån måste man ha spelat själv. Det har inte Hägerbäck och han saknar den där rätta fingertoppskänslan. Något annat vill jag inte gå in på när det gäller honom.

Patrik vill dock inte lägga skulden på Hägerbäck när det gäller lagets prekära läge.

- Det är ju vi spelare som ska göra det ute på planen och man måste ha en hel del självkritik. Målet innan säsongen var att ta oss till Superallsvenskan. Sedan satte vi upp ett nytt mål, men det verkar ju spricka. Vi kanske inte är bättre än så här.

Personligen hade Patrik Ross hoppats få ut mer av sig själv.

- Poängmässigt får jag vara nöjd. Åtminstone i allsvenskan, där jag kom trea i poängligan fastän jag bara spelade 24 matcher.

- Annars är det här inte någon av mina bättre år och så här långt har jag gjort en medioker säsong, betygsätter Ross sig själv.

Trojas poängkung plockades till MIK av en anledning - producera poäng. Under hösten gick det bra, men i Superallsvenskan, där motståndet är klassen bättre, har det gått trögt för såväl Ross som resten av laget.

- Visst är det ett stort problem, men det sa jag redan innan säsongen att vi har för få poänggörare i laget.

Ett annat problem är alla onödiga utvisningar som kommit i känsliga lägen.

- Senast mot Bofors borta drog vi på oss en del klumpiga utvisningar. Likadant var det hemma mot dem och man har inte råd med några dumma utvisningar.

Om knappt tre veckor tar säsongen slut för Mora. Om inte förr, gäller det då att planera inför nästa säsong.

- Det är vissa spelare som inte håller måttet och helt klart behöver laget förstärkas med några "toppar", menar Patrik Ross med passning till de styrande inom Mora IK.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons