Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag avgörs damtrean

Annons

Två omgångar återstår och inför dagens match, säsongens hittills viktigaste, toppar Samuelsdal serien med en poäng mer än Hedemora.

Vinner Hedemora borde seriesegern vara säkrad. För inte ska väl jumbon Ala kunna fälla IFK i den sista omgången.

Anna-Karin Åkesson gör sin andra säsong i IFK. Hon kom närmast från Brovallen och division I-spel. Det var också i Avestaklubben som hon inledde sin karriär och efter tre år på handbollsgymnasiet i Eskilstuna återvände hon till Brovallen. Hon har även hunnit med en sejour i Borlänge samt ett antal juniorlandskamper.

Men nu är det alltså IFK Hedemora som gäller.

- Jag trivs jättebra i laget och i år är vi mer samspelta än i fjol.

Förresten så trivs hon nog ganska bra med tränaren Håkan von Krusenstierna också.

Det är nämligen hennes sambo.

Hur är det att ha sin sambo som tränare?

- Det är inga problem alls. Vi har ju handboll som ett stort gemensamt intresse, så vi har fördelen av att kunna diskutera handboll med varandra.

Anna-Karin är lagets främste målskytt. Men enligt Krusenstierna är hon minst lika viktig i försvarsspelet.

- Visst, hon är duktig framåt och gör många mål. Men hon är värdefull även i försvaret som hon håller ihop tillsammans med Malin Backlund.

Själv då Anna-Karin, vilket är roligast, anfall eller försvar?

- Lika roligt faktiskt. Försvaret är enormt viktigt. Det spelar ju ingen roll om man gör en massa mål om man inte håller tätt bakåt.

Hedemora förlorade bortamatchen mot Samuelsdal med 15-10. Skulle IFK hamna i underläge så är det ingen som kommer att ge sig, speciellt inte Anna-Karin, som själv säger att envisheten är hennes största styrka.

Har du någon svaghet?

- Jag har en förmåga att tappa humöret ibland och det går tyvärr ut över koncentrationen.

Hedemora har inte chansen att säkra seriesegern i dag. Det har däremot Samuelsdal. Vid ett eventuellt oavgjort resultat måste Hedemora hoppas på hjälp från Rättvik som möter Samuelsdal i den sista omgången.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons