Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyvönen nobbade Leksand - ingen ny tränare på ingång

Annons

Leksands tränare och sportchef, Anders "Masken" Carlsson, bekräftar att intresset fanns, men uppger också att den tidigare Färjestadspelaren inte är aktuell längre.

- Visst ville vi ha Hannes, men han skrev på för Jokerit i dag (läs i går).

Någon annan spelare på gång?

- Ja, vi hoppas kunna förstärka laget, framför allt på forwardssidan, men jag kan inte avslöja något namn.

När "Masken" tog steget ned i båset för ett par veckor sedan förklarade Leksandsledningen att lösningen var tillfällig. Inom kort skulle en ny coach presenteras efter sparkade "Pirro" Alexandersson.

Nu ser det dock ut som att tränartrion med "Masken", Per-Erik Eklund och Christer Olsson får fortsätta längre än planerat.

- Hur länge det blir vet man ju aldrig i den här braschen, men vi har i alla fall fått direktiv att vi ska fortsätta tills vidare, säger "Masken" Carlsson.

Enligt Aftonbladet ligger fokus på att hitta en tränare till nästa säsong.

- Vi jobbar numera på en långsiktig lösning - göra en nystart och ge långtidskontrakt till en tränare som ska leda Leksand in i framtiden, säger Jonas Bergqvist, vd för Leksands IF.

För Leksand väntar ett nytt topplag i kväll, Linköping borta.

Hur ska ni vända trenden?

- Det är ju i första hand hårt arbete som gäller. Vi får tillbaka ett par spelare som inte var med mot HV 71, så det ser väl lite ljusare ut. Det är ju svårt att vända en trend med åtta spelare borta, säger "Masken".

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons