Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyttinens svidande kritik mot Falu BS

Annons

Jari Hyttinen delade ut sin kritik i ett pressmeddelande, adresserat till ett par av Dalarnas bandyjournalister, i går.

Förutom sin syn på den egna, bitvis kritiserade insatsen delar Hyttinen ut råsopar mot BS-ledningen och medspelarna som är så svidande att det måste anses unikt i idrottssammanhang.

Hyttinen skriver bland annat:

"Det var ju ett rent hån personligen både mot mig och Erik Sundin samt bandy som sport att vi två inte platsade i förstauppställningen under andra halvan av säsongen. Att välja ut en sådan som Pierre Roos som offensiv mittfältare före spelare som vi två är likvärdigt som att välja en Fiat före en Ferrari. Att spela med två sådana spelare som Roos och Spångberg samtidigt på mittfältet är dödssynd i dagens bandy."

Även Sergei Obuhov får indirekt sin del av Hyttinens kritik.

"Jag har aldrig tidigare spelat i ett lag som har underpresterat så tydligt som vi gjorde under hela säsongen. Endast en vinst mot de fyra semifinallagen av 13 möjliga talar sitt tydliga språk. Och att "Obbe" inte spelade just i vinstmatchen kanske berättar ännu mera. Varför spelade man inte med bästa möjliga laget? Varför ville inte alla träna och göra sitt yttersta för laget? Varför kan det vara viktigare för några av spelare att känna sig viktiga i laget till förmån av lagets bästa? Och hur är det möjligt att det kan bli så, att inte tränarna och ledarna inte gör något åt problemet?"

Jari anser också att han fick betala ett högt pris för den kritik han framförde under säsongen:

"Att jag inte var ordinarie i laget framför allt under andra halvan av säsongen hade inte så mycket med det sportsliga att göra. Jag blev ett intellektuellt hot för en del spelare och ledare i och runt laget som ville ha makten, det vill säga samma personer som såg till att Pherson blev sparkad.

Jag köpte inte deras skitsnack rakt av och fick betala ett pris för det i form av mindre speltid."

Var Jari ska spela nästa säsong är inte klart ännu. Två allsvenska klubbar har fört av sig.

Men i dagsläget lutar det ändå åt att han flyttar hem till Finland.

- Både jag och min sambo trivs bra i Falun och med våra lärarjobb och skulle gärna bo kvar. Men att hitta en klubb på pendlingsavstånd kan bli svårt. Det mesta lutar ändå åt att det blir Finland igen.

Du kan läsa hela Jari Hyttinens kritiska pressmedelande om säsongen i Falu BS på vår hemsida www.falukuriren.se/sport

HANS DAHL

Mer läsning

Annons