Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyttinen stämmer BS?

Annons

I senaste numret av tidningen Justitia - där man får upplysning om företags och privatpersoners kreditvärdighet - står att läsa att Jari Hyttinen kommit till ansökan om betalningsföreläggande mot Falu BS.

Klubbens skuld till Hyttinen är 21 079 kronor.

- Trist att han valt att gå den vägen. Samtidigt pinsamt av oss att vi inte kunnat betala i tid, säger Anders Ericson.

En ansökan om betalningsföreläggande innebär att en obetald skuld passerat både betalningspåminnelse och inkasso. Falu BS ska delgivas detta och sedan bestämma sig för att bestrida eller inte bestrida ärendet.

Om man väljer att bestrida ärendet tas det upp i tingsrätten.

Men så långt ska det inte behöva gå.

- Det stämmer att vi har skulder som härstammar från missade löneutbetalningar i mars, men flertalet berörda parter har vi haft en bra diskussion med och vi strävar efter att göra rätt för oss inom en snar framtid, säger Ericson.

- Hade vi kunnat skulle vi betalat Jari Hyttinen för längesedan.

Anders Ericson är noga med att betona att man inte släpar med lönekostnader sedan mars, utan att skulderna man nu har härrör från missade utbetalningar den månaden. Han poängterar också att klubben tagit sig igenom den tyngsta ekonomiska perioden.

- Sommaren är den period på året som likviditetsmässigt är tyngst för en bandyförening, och det förekommer att bandyklubbar drar på sig skulder. Vi är inte den första klubben. Det är olyckligt och vi inom bandyn ska skämmas för att vi inte klarat att sköta ekonomin på ett bättre sätt.

- Men det känns ändå hoppfullt då vi i Falu BS minskat våra kostnader rejält under sommaren och till kommande säsong har en mycket billigare trupp, så att vi realistiskt ska klara ekonomin i fortsättningen.

Hur reagerar du på Jani Hyttinens direkta krav?

- Det är trist att han valt att gå den vägen, men inte direkt förvånande. Vi minns hans utspel tidigare, säger Ericson och tänker på det öppna brev som publicerades i tidningen i mitten av mars.

Och hur ser du på att Falu BS hamnat i Justitia?

- Klart att det är pinsamt. Men vi har bättre insikt nu och goda förhoppningar om att skapa förutsättningar att reda ut alla våra skulder. Vi har vidtagit åtgärder och ser positivt på framtiden, avslutar Falu BS Bandys ordförande Anders Ericson.

Tidningen sökte också Jari Hyttinen för en kommentar, men då han fick reda på vad saken gällde ville han inte prata svenska eller engelska och hänvisade till sin fru. Sent i går kväll försökte tidningen förgäves nå henne för en kommentar.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons