Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyfsat genrep av BS trots skador

Annons

Den BS-trupp som ett tag var uppe i 27 man börjar nu tunnas ur.

Simon Sanick har stuckit till Brasilien, Magnus Zetterlund har bestämt sig för att flytta hem till Hudiksvall i slutet av maj, Olof Norlander rycker in i lumpen i juni och Håkan Englund är, åter med hälseneproblem, långt ifrån spel.

Mot division 2-nykomlingen Gamla Uppsala på konstgräs i Uppsala gjorde de spelare som inte är skadade eller på väg bort i alla fall ett hyfsat genrep.

- Vi gjorde en stabil första halvlek även om vi inte skapade så jätteheta chanser, säger Björn Lindén.

Den hetaste var en frispark som Mats Theander nickade i mål i 39:e minuten.

- Sedan föll vi tillbaka i andra. Vi bev lite övermodiga, återkom till att spela för kort och kom för långt ner i banan, samtidigt som de spelade rakare och enklare, säger Lindén.

1-1-målet kom på en djupledsboll och skott i gaveln från straffområdeslinjen med sju minuter kvar.

- De flyttade fram och Patrik Bergström hade ett jätteläge till 2-0 strax innan. Dessutom hade vi ytterligare någon chans, säger tränare Lindén.

- Spelarna var irriterade efteråt på att de inte kunde knyta till. Det var en okej match, men det är fortfarande lite upp och ner. Vi har bra perioder och mindre bra.

BS-tränaren startade med samma lag som mot Gestrike-Hammarby på annandag påsk. Målvakterna Janne Kivineva och Mikael Wiklund spelade varsin halvlek och Björn Sjöberg, Magnus Ek samt Bulut Bahceci hoppade in med kvarten kvar.

Niklas Hellsten är den av de skadade som har chans att bli aktuell till premiären på lördag, då Falu BS möter en annan division 2-nykomling, Carlstad United.

G:A UPPSALA-FALU BS

1-1 (0-1)

Målet, Falu BS: 0-1 (39) Mats Theander.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons