Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HV 71 valde Mora - och kriget börjar

Annons

- Det kvittade vilket av HV 71, Frölunda eller Linköping vi skulle få möta. Det är tre otroligt bra lag. Framför allt HV, de vinner ju serien.

Av de fyra topplagen är det just HV 71 som Mora haft lättast mot. Lätt är kanske inte rätta ordet, men MIK har i alla fall plockat fem av tolv möjliga poäng mot Jönköpingslaget.

Och vem minns inte den sagolika matchen för en månad sedan, då ett storspelande Mora mer eller mindre förnedrade serievinnarna med 6-0 - i Jönköping! Förutom den osannolika bortamatchen vann dalalaget även en av sina hemmamatcher, 3-2 efter förlängning.

Till det ska läggas 1-2 i FM Mattsson Arena i början av serien samt 0-4 i Kinnarps Arena i oktober. Men de två senaste mötena lagen emellan har det varit Mora som dragit det längsta strået.

- Att vi vann med 6-0 i Jönköping berodde på att HV inte var på topp, medan vi spelade riktigt bra. Men det där har absolut ingen betydelse nu. Det är helt nya förutsättningar i ett slutspel.

Att Mora ställs mot HV avskräcker inte Ross och hans grabbar och de kommer att sälja sig dyrt i klubbens första slutspel.

- Vi har krigat som f-n i 50 omgångar och det kommer vi att fortsätta med. HV är seriens bästa lag och visst kommer det att bli tufft, men vi kommer inte att vika ned oss, lovar Patrik Ross.

Mora har ju spelat allt annat än stabilt efter OS-uppehållet. I lördags åkte laget på en rejäl smäll i derbyt mot Leksand.

Men MIK fick i alla fall avsluta seriespelet på ett snyggt sätt. I gårdagens match Löfbergs Lila Arena kunde dalalaget för första gången någonsin besegra Färjestad på bortaplan. Det blev 3-2 i förlängning efter att Calle Bergström snyggt avgjort med ett direktskott.

- Det var kul att just Calle kunde avgöra. Det var en jämn match, men där jag tycker vi var det något bättre laget, analyserar MIK-tränaren lagets 50:e elitseriematch för säsongen.

Olyckligtvis skadades backen Peter Smrek i den tredje perioden. Han tvingades avbryta matchen efter att en puck träffat illa.

- Han fick ett skott på låret, men förhoppningsvis ska det inte vara någon fara, säger Patrik Ross.

På fredag inleder Mora slutspelet i FM Mattsson Arena. Två dagar senare bär det iväg för returmöte nere Jönköping.

Vågar Morafansen hoppas på en repris från den 6 februari?

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons