Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvdvärk däckade Tynell

Annons

Daniel Tynell råkade i fjol ut för sjukdomar i slutet av november och början av januari.

Den här vintern har inneburit en tråkig repris.

- Alltid trist att vara sjuk, men det gick ju bra förra året så jag får se det positivt, säger Grycksboåkaren.

Alla vet vad han syftar på. Trots problem med förkylningar var han bäst när det gällde och den 5 mars tog Tynell sin andra seger i Vasaloppet.

- Ja, det är väl så man får se det, säger Daniel.

- Jag missar ju hela SM och framöver är siktet helt inställt på långloppscupen, där Vasaloppet är det främsta målet. Tävlingarna fram till dess ser jag som förberedelser inför det.

Det var tänkt att den 30-årige Grycksboåkaren i går skulle kört sin första tävling i långloppscupen. Sjukdom satte dock käppar i hjulet och dessutom ställdes tävlingen in på grund av snöbrist.

- Det var tur i oturen att det blev inställt i Tjeckien. Nu blir nog min premiär i Marcia Longa om två veckor. Jag hinner väl knappast komma i form, men jag hoppas på start i alla fall.

Det som nu spökat för Tynell är troligtvis vinterkräksjukan.

- Ja, läkaren trodde det. Det började redan för knappt två veckor sedan, då jag skulle åka Skandinaviska Cupen i Norge. Kvällen innan första tävlingen blev jag riktigt dålig, så jag åkte hem dagen därpå.

Tynell bilade totalt drygt 80 mil utan att få skida en meter. Redan då han förra fredagen var på väg hemåt började han känna sig bättre. Men han hade fel.

- På lördagen var jag helt slut i kroppen, hade feber och en rejäl huvudvärk. Under hela veckan har jag legat däckad.

Tynell hade vissa förhoppningar om att kunna åka upp till SM-tävlingarna i Östersund, som startar på torsdag, men har nu gett upp de planerna.

- Jag vill inte stressa igång och riskera något utan nu avstår jag SM och siktar in mig på Marcia Longa.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons