Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husby vidare i Sparbankscupen

Annons

Efter full tid var ställningen mellan Husby och Skedvi 2-2.

Tack vare två fina straffräddningar av målvakten Peter Sennblad tog sig Husby vidare från den första omgången i Sparbankscupen.

- Det var inte så märkvärdigt. Går man åt rätt håll så tar man sådana straffar, sade Peter.

Husby stod som hemmalag, men matchen spelades ändå på Skedvis hemmaplan i Fäggeby.

- Vi ville spela på gräs, och bestämde tidigt att vi skulle lägga matchen här, sade Husbytränaren Fredrik Anger.

Någon större fördel av hemmaplan hade inte Skedvi. Visserligen började laget bra och ledde ett tag med 2-0. Men Husby gav inte upp, utan tog vara på ett av få lägen under första halvleken.

- Det var onödigt att matchen gick till straffar. Det här borde vi ha avgjort tidigare, menade Skedvitränaren Martin Möller.

Han hade själv en nick i ribban i den första halvleken, då hans lag även brände en straff.

Peter Gunnarsson gjorde 2-2 direkt på en hörna i början av den andra halvleken. Resten av matchen blev mest en väntan på de avgörande straffarna. Skedvis Johan Strömberg fick vänta vid sidan av plan eftersom han blev utvisad efter en timmes spel.

I straffläggningen hade Husby den bästa kylan.

Nämnde Sennblad behövde bara se på när Skedvis första straff seglade högt över mål. Sedan tvingades han släppa två bollar förbi sig innan han fick göra de två avgörande räddningarna.

Sennblad är ny i Husby för i år. En av anledningarna till att han lämnade Garparna är, märkligt nog, att Husby har det gott ställt på målvaktssidan.

- Ja, i Garparna var jag ensam och nästan oumbärlig. Här behöver jag inte känna pressen att behöva vara med varje gång, säger Peter, som hade tankar på att lägga handskarna på hyllan i år.

HUSBY-STORA SKEDVI

5-4 efter straffar, 2-2 (1-2) vid full tid

Målen: 0-1 Jonas Lund, 0-2 Magnus Axelsson, 1-2 Micke Weinholz, 2-2 Peter Gunnarsson, 3-2 Kenneth Nilsmats, 3-3 Jonas Lund, 4-3 Peter Gunnarsson, 4-4 Anders Olsson, 5-4 Daniel Tengstad.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons