Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kändes det?

Annons

- Över förväntan måste jag säga. Den är fortfarande lite mjuk och tungsprungen och leverantören har sagt att det tar upp till två månader innan den har satt sig. Men intrycket är ändå positivt.

Hur har snacket varit er spelare emellan. Är det både för och emot det nya underlaget?

- Det är klart att alla som spelar fotboll vill göra det på riktigt gräs men nu har vi en el-uppvärmd plan som är likadan oavsett om det är mitt i vintern eller på sommaren. Det är oerhört skönt att slippa halka runt på en hård grusplan under vintern.

Ni blir ju först av de allsvenska lagen med en matcharena med konstgräs. Hur tror du era motståndare kommer att ta det?

- För oss i ÖSK blir det självklart en fördel när vi blir vana vid det men jag tror att fler klubbar följer efter.

Hur är fotbollslivet annars då, Peter?

- Jo, det är fullt ös. Vi tränar nio pass i veckan och på lördag är det premiär på den nya planen när vi möter Forward. 10 mars åker vi till Cypern på träningsläger och 7 april börjar allsvenskan med match mot Malmö FF borta.

Veteranen Anders Karlsson har blivit ÖSK:s målvaktstränare men istället har klubben värvat unge John Alvbåge. Kommentar?

- Det var tuff konkurrens mellan mig och Anders och det blir det säkert också nu med John men mitt mål är att vara förstemålvakt när allsvenskan startar. För en klubb på den här nivån är det viktigt att ha två bra målvakter eftersom skaderisken alltid finns.

Vad tror du om ÖSK den här säsongen?

- Det ser riktigt lovande ut och jag tycker spelarna ser starkare ut nu än vid samma tid i fjol.

Din kontakt med Ludvika nu för tiden?

- Den är nästan obefintlig. Jag lämnade Ludvika FK på hösten 1998 och har bott i Örebro sedan dess. När LFK spelar här i stan försöker jag alltid vara där om det inte kolliderar med match eller träning för oss.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons