Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur har ditt nya liv som yrkescyklist startat?

Annons

- Riktigt bra, skulle jag vilja säga och det känns verkligen inspirerande. Okej, det är väl en del praktiska detaljer när man flyttar till sin första lägenhet som kunde funka bättre. Disken har en förmåga att växa ganska fort liksom högen med kläder som ska tvättas.

Säffle är ju inget ställe som är speciellt välkänt mer än från en Lindeman-monolog.

- Nej, så är det. Det finns inte mycket att göra men staden är verkligen mysig och jag tror att jag kommer att trivas bra här. Jag har fått en fin etta i centrum.

Ni är sju cyklister i det U 23-team, som en cykelhandlare i Säffle, startat. Har du träffat dina nya lagkamrater?

- Jodå, det har jag gjort. Dom är väldigt trevliga killar och vi kommer redan bra överens. Nästa vecka åker vi tillsammans till Spanien på tre veckors träning. Där kommer det att bli hårdkörning.

Du bodde och tränade i Torreveija i sydöstra Spanien förra året. Är det du som rekommenderat platsen ni ska till?

- Jo, så är det. Jag tycker det var ett perfekt ställe med mycket bra träningsvägar och den här tiden på året är det väldigt lugnt och knappt några turister. Det är en fördel att jag hittar rätt bra där nere.

Hur är ditt hälsoläge?

- Helt okej. Jag har varit frisk och kunnat träna på och nu kan jag koncentrera mig helt på träningen. Jag har ändrat den en hel del. Tidigare körde jag långt men utan att pressa mig. Nu kör jag långpass i hårt tempo. Vägarna här i trakten är nästan snöfria så vi har kunnat träna mycket men visst ska det bli skönt att åka till Spanien och lämna vintern.

Hur ser tävlingsprogrammet ut?

- Troligen kommer vi att tävla en del i Belgien och Frankrike förutom den svenska touren och cuptävlingar. SM finns också med i planerna.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons