Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humöret föll med snön

Annons

En illa start för "nya" Ludvika FK, kan tyckas. Men så farligt var det faktiskt inte.

- Första 35 minuterna spelade vi riktigt bra, sedan vek vi ner oss när det blev så här, säger nye LFK-tränaren Magnus Salmons efter matchen när han mellan de tunga snöflingorna blickar ut på en plan med ett tjockt vitt täcke.

Det var när store starke bollmottagaren Anders Stenström i slutet av första halvlek tappade en lins och fick utgå, som Ludvika fick svårt att hålla spelet uppe.

Forssa kunde lite slumpartat göra 1-0 en bit in i andra halvlek och i matchslutet fick Borlänge-laget lättvindigt göra ytterligare tre mål.

- Forssa höll uppe humöret bättre och körde hela matchtiden ut. Vet inte riktigt varför inte vi kunde göra det, kanske blev det en besvikelse bland spelarna med all snö när de äntligen fick komma ut och spela på stor plan, funderar Magnus Salmons.

Men trots raset fanns en hel del positivt att plocka fram gällande LFK, som numera rakt igenom består av killar boende i bygden.

En hel bunt spelare har kommit från Östansbo och bland dessa kan ett extra plus för lördags- insatsen ges till backen Jens Karlsson. Även målvakten Daniel Rydberg är tillbaka i LFK efter spel i Östansbo och senast Dala-Järna.

- Daniel är på gång att skriva på för oss nu, säger Magnus Salmons.

Rydberg gjorde en fullt godkänd insats mot Forssa, även om han kom på mellanhand vid andra målet.

Slutligen ska backen Alexander Fridlund berömmas.

-Han har varit den stora överraskningen för mig under träningarna hittills, konstaterar LFK:s Magnus Salmons.

FORSSA-LUDVIKA

4-0 (0-0)

Målen: 1-0 (54) Andreas Färjevall, 2-0 (78) Martin Eriksson, 3-0 (80) Nehar Popova, 4-0 (88) Martin Eriksson.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons