Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultdins hemkomst

Annons

Olyckan under världscupslalomen i Val d´Isére i torsdag, då Kristina bröt benet under det första åket följdes inte bara av förtvivlan och värk. Lika mycket ovisshet kring om hon skulle få fira jul hemma i Sverige eller inte.

Det goda:

Hon behövde inte stanna kvar i Frankrike för operation, som läkarna därnere ville och som skulle inneburit en jul långt från familj och vänner. I stället flögs hon till Sofiahemmet i Stockholm i torsdags kväll.

Där bedömde läkare att hon inte behövde opereras, istället sattes en rejäl stödskena på, varefter hon fick åka hem till mamma och pappa i Borlänge och ett julfirande med de sina.

Det mindre goda:

Skidsäsongen är över för 25-åringen. Hon får inte stödja på benet de närmaste sex veckorna, varpå en rejäl rehab-period kan börja.

"Krickon" var rejält trött och omtumlad i går kväll vid vårt besök, men kunde i alla fall dra på smilbanden när hon påmindes om att hon nu skulle få träffa gudsonen, broder Anders senaste i barnaskaran.

-Det värsta är värken. Sen är det besvärligt att ta sig någonstans också. Vare sig det gäller kryckor eller bilåkande. Men man lär väl vänja sig, hoppas hon.

Tillbaka till Östersund, där hon studerar på högskolan, ska hon dock är det tänkt.

-Men först ska jag på en koll av benet om ett par veckor. Sen blir det väl studier som kommer att gälla för min del i vår.

Inte riktigt vad hon tänkt förstås. Det var inte att ta miste på.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons