Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultdins byter klubb

Annons

- Vi har bestämt oss för att byta klubb, även om det var ett tungt beslut, säger Malin och "Krickon", som Kristina kallas.

En tung påverkan i Malins beslut att byta klubb kom från hennes pojkvän Alexander Feinestam som tävlar för Umeå och som i år ingår i landslaget, precis som Malin och Krickon.

De tre hör hemma i Europacuplaget, det vill säga den grupp som ligger snäppet under det alpina A-landslaget.

Malin och Krickon har som ambition att slå sig in i världscuplaget i vinter och då handlar det framförallt om slalom.

- I fjol visade Tessan Borssén att steget inte är omöjligt att ta, säger Anders Andersson som är tränare och ansvarig för europacupdamerna.

- Både Malin och Krickon har kapaciteten. Malin vann ju till exempel en europacuptävling i fjol och nog räknar jag med att båda tjejerna ska få pröva på världscupen i vinter. Målet är sedan VM, säger Anders Andersson.

Men då blir det alltså med Umeå som klubbadress.

- Ja så blir det nu, säger Malin, som fick med sig Krickon till Umeå.

- En av orsakerna är att vi kände att vi inte kunde ställa upp på det som man förväntas göra hemma i Borlänge, det när det handlar om att sälja lotter och jobba för klubben, förklarar Malin.

- Borlänge har varit en bra klubb, men dels hinner vi inte ställa upp som det förväntas och vi kan inte längre begära att våra föräldrar ska behöva finansiera vårt tävlande, säger Krickon.

Även i Umeå kommer de båda att få vara med och finansiera sin verksamhet, men där kommer de framförallt att ställa upp på träningsläger och hjälpa till.

Att vara med i Alpina lagen under världscuplaget innebär en hel del kostnader, inte minst för resor.

- Kommer vi med i världscupen slipper vi dessa kostnader, men framförallt är världscupen det sportsliga målet för oss, säger Malin.

- I Umeå får vi tävla i en klubb med en bra elitsatsning så förhoppningsvis ska det vara bra även för oss, hoppas Krickon och Malin.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons