Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hulån fick jubla

Annons

Det var av naturliga skäl en mycket nöjd segrare som kunde ta det lugnt på upploppet innan han sträckte armarna i skyn.

- Det här var roligt. Under loppet låg jag ett bra tag lite bak i fältet och jag tog det rätt lugnt. Men vid Risberg började jag öka och vid 34 kilometer var jag ensam, sa "Hulån" om sitt lopp där segrartiden stannade på 2.06.27.

Drygt 260 åkare hade letat sig Älvdalstrakten för att delta i traditionsrika Evertsbergsrännet. Förra året ställdes tävlingen in på grund av kyla, men det här året förelåg inte någon sådan risk.

2002 års tävling gick nog till historien som ett av de varmaste loppen och det var cirka 30 grader varmare i år vid starten jämfört med fjolåret, då kvicksilvret letade sig ner till minus 25.

Trots flera plusgrader höll spåren mycket bra.

"Hulån" hade bra kontroll på hela loppet. Tidigt var det en klunga om sju man som drog ifrån de övriga och där höll sig Larsson lite i "bakvattnet" och lät de övriga dra.

Vid Risberg tyckte Åsarnaåkaren att det var dags att öka tempot och då var det bara Erik Eriksson som orkade hänga med.

- Jag släppte fram Erik och sen drog vi ifrån de övriga.

Och med cirka åtta kilometer kvar tackade "Hulån" för draghjälpen och lämnade även Erik bakom sig på behörigt avstånd.

På platserna efter Larsson kom tre Moraåkare och de var imponerad av "Hulåns" framfart.

- Han lekte med oss, menade fyran Mattias Svahn.

- Nja, det gjorde jag väl inte direkt. Men jag visste att det skulle vara kuperat mot slutet och det gillar jag, sa den snart 22-årige segraren lite blygt.

- Visst siktade jag på seger, men man vet aldrig innan och det var kul att det gick vägen. Det här var en bra genomkörare och det är roligt att åka lite längre lopp ibland, sa landslagsmannen Larsson, som nästa helg ska köra U23-VM i Italien.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons