Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hulå-Larssons första guld

Annons

Rickard var ganska precis minuten efter omöjlige Anders Södergren, Östersund, som tog sin tolfte SM-titel och nu jagar vidare mot Mora-Nisse Karlssons 17-guld.

-Det var väl ett helt okej lopp. Tyvärr tappade jag lite på slutet annars hade en tangering av fjolårets fjärdeplats legat inom räckhåll, kommenterade Rickard.

Han hade bara åtta sekunder fram till fyran. Men medaljerna var utom räckhåll.

Tvåan Mathias Fredriksson, som valt att tävla för "enmansklubben" Axa var 11,7 sekunder bakom segraren.

Bronset gick till 21-årige Marcus Hellner, Gellivare, som även vann U23-klassen.

En av dagens många skrällar var Martin Johansson, Mora, på sjunde plats, vilket även räckte till SM-brons i U23-klassen.

Martin delar sig fortfarande mellan skidor och orientering. Som bäst före lördagsloppet hade han en 21:a plats från fjolårets SM-femmil.

-Men nu har jag haft en ovanligt lång försäsong och kunnat träna bra. Det har gett resultat. Jag gillar Åsarnas tuffa banor, kommenterade Martin, som var 18 sekunder efter Andreasson.

U23-bronset räckte inte till en plats i U23 laget till VM i månadsskiftet.

-Med tanke på några bra lopp i fjol hade jag väl hoppats på en plats. Så blev det inte, men jag får åka till Skandinaviska cupen i Estland i stället, förklarade Martin.

Håkan Löfström, Falun-Borlänge var, med sin 15:e plats trea av Dalarnas löpare. Håkan blev sedan bäste dalalöpare i söndagens sprint, som gick i halv snöstorm. Håkan vann B-finalen och blev femma före Petter Myhlback, Karlslund, som var snabbast i kvalet, där Håkan var trea.

Sprintguldet gick till kvaltvåan Mats Larsson. Mats blev sjuk under Tour de ski och avstod därför också lördagens lopp. Han genomförde sprinten mycket taktisk och stod i särklass.

OS-segraren Björn Lind, som inte trivdes i nysnön, var akterseglad redan i mitten av upploppet och fick sedan ge sig för ytterligare en Åsarnalöpare, oberäknelige Fredrik Persson.

THORD ERIC NILSSON

Mer läsning

Annons