Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK vann stökig match

Annons

Fyra matchstraff, två för vardera lagen, blev det på slagsmålsfronten. Men då hade domaren gott och väl kunnat skicka ytterligare någon spelare av planen för samma sak.

Mot slutet av matchen var det vild kubbning på två ställen på isen. Då är det ingen lätt uppgift för domarna att gå emellan och få stopp på eländet.

Det var som att vara förflyttad till de skummaste hörnen av en folkpark långt efter stängningsdags med simpla drängslagsmål på löpande band.

Vissa i publiken kanske tyckte det var roligt för stunden. Men tänker man efter bara lite så är det inte sådant här man vill se på en rink. Tuffa och renhåriga tag är okej men inte sådana här uppvisningar av två gäng odisciplinerade spelare.

Domaren tappade matchen brukar det heta. Men får han ingen hjälp av aktörerna på isen kan han inte göras så mycket åt det.

Nu höll domaren en hög nivå vad gällde slag och hakningar från början. Det klarade spelarna inte av utan det dåliga humöret rann till och så var det kört och matchen höll aldrig på att ta slut på grund av allt bråk och diskuterande.

Av den lilla hockey som bjöds kunde man i alla fall utläsa att HSK var det bättre laget på den fronten. Men denna kväll bidrog inte det till någon större glädje.

HEDEMORA-HOFORS 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

Målen: 1-0 Jonas Suvanto (Johan Strömberg, Henrik Andersson), 2-0 Mattias Strand (Mattias Eriksson), 3-0 Mattias Eriksson, 3-1 Krister Elfsberg (Stefan Klarfelt), 4-1 Fredrik Björklund (Mattias Strand), 4-2 Adam Engholm (Mathias Karlsson), 5-2 Andreas Andersson (Johan Strömberg).

Skott: 31-21 (10-2, 11-11, 10-8)

Utvisningar: HSK: 14x2, 2x5+20, 1x10. Hofors: 10x2, 2x5+20.

Domare: Pär Kansell, Mora.

Publik: 175.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons