Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK starkast i derbyt

Annons

Förutsättningarna var solklara. HSK var piskat att ta poäng för att behålla chansen att undvika kval. Inför matchen skiljde det tre poäng mellan lagen. Nu skiljer det bara en pinne inför de avslutande tre omgångarna.

Det blev en typisk derbymatch. Inte så mycket spel. Desto mer kamp och mängder av tuffa situationer där det delades ut tjuvnyp. Då trivs spelare som Magnus Axelsson och Dennis Dourrouj. Den sistnämnde gick av banan som tvåmålsskytt och framspelare till ett mål. Axelsson gick av med ett mål och tre utvisningar.

Jag hade precis bestämt mig för att ge Axelsson en känga för hans lite för heta spelstil som ofta resulterar i några minuter på botbänken. Då tar han pucken i anfallszon, skrinnar in mitt framför ABK-målvakten Fredrik Johansson och drar i väg en lurig isare som letar sig in i mål. Så istället för syndabock blev Axelsson matchhjälte. Men egentligen var alla HSK:are matchhjältar den här gången. Ingen vek sig en tum.

- Jag är väldigt nöjd. Vi spelade som vi skulle. Kanske lite kantigt i den första perioden. Men från och med den andra spelade vi riktigt bra. Vi hade bestämt oss för att sätta press på dem högt upp i banan, sade HSK-tränaren Conny Elfsberg.

Före detta HSK:aren Mattias EK var spelsugen mot sin tidigare lagkamrater. Han gjorde sitt lags båda mål. ABK ledde ett tag i den andra perioden med 2-1. Men innan periodens slut hade HSK gjort både 2-2 och 2-3. Det kunde ha varit en större ledning. Trion Fredrik Björklund, Daniel Brasar och Magnus Axelsson missade frilägen i perioden. Axelssons miss blev omdiskuterad eftersom det såg ut som om pucken var i mål innan målburen flyttades.

Efter HSK:s fjärde mål var segern aldrig hotad. Avestaspelarna blev griniga och drog på sig utvisningar i slutet i stället för att försöka gå ikapp. Värst var Peter Johansson med en cross-checking som resulterade i fem minuter och matchstraff. HSK hade flera lägen att göra ett femte mål, när det bjöds spel fem mot tre två gånger om.

En gedigen laginsats från HSK, där ändå målvakten Per-Ragnar Bergqvist måste nämnas. Han vann klart målvaktsmatchen mot Fredrik Johansson i Avesta.

Avesta var blekt. Rutinerade Johan Söder var i alla fall en som försökte med något konstruktivt.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons