Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK sämst i kvalserien

Annons

Därmed är det klart att HSK slutar sist i kvalserien. Därmed borde det även vara klart att HSK spelar i division II nästa säsong.

Blir det slutligen så att samtliga lag i kvalserien får plats i division I så har HSK tur, väldigt mycket tur. För laget är sämst i kvalserien.

Tränaren Conny Elfsberg var sjuk i går. Igor Zakharkine coachade laget, men inte heller han lyckades.

Att få samtliga HSK-spelare att tända till 100 procent verkar vara en omöjlig uppgift. Men det fanns hemmaspelare som var tända. Både Martin Olsson och Jakob Norling drog på sig tiominutersutvisningar i den första perioden. Olsson redan efter 26 sekunder.

Söderhamn är inget märkvärdigt lag. Men spelarna är individuellt skickliga och rutinerade. Det räckte för att besegra ett HSK, som uppträdde ganska uppgivet. Frånsett vissa stunder ska sägas. I vissa byten spelade laget lysande och radade upp målchanser. Men svackorna var för många och för långa.

Dessutom blev ineffektiviteten avgörande än en gång. I den andra perioden spelade HSK fem mot tre i en minut och 22 sekunder utan att göra mål. Söderhamn drog på sig fyra utvisningar i rad. Inte förrän i slutet av den fjärde lyckades HSK kvittera till 3-3. Det var ställningen inför slutperioden.

Söderhamn gjorde sedan 3-4 tidigt i den sista perioden och efter det målet kom aldrig HSK tillbaka. Söderhamn gick upp till 3-7 innan HSK reducerade två gånger.

Mitt i perioden vid ställningen 3-6 visade i alla fall Igor att han ville vinna matchen genom att plocka ut målvakten Adam Källberg, då Söderhamn fick en man utvisad. HSK lyckades sätta press på gästerna, men gjorde inget mål.

- Dåligt, det är ju målen som räknas, inte målchanserna, menade Zakharkine.

I stället gjorde Söderhamn 3-7 i ett tomt HSK-mål i slutet av utvisningen.

Fredrik Jones får godkänt för sina första två perioder. Daniel Brasar hade bra fart på skridskorna emellanåt liksom backen Johan Strömberg.

För HSK väntar en betydelselös avslutning i kvalserien borta mot Hudiksvall på söndag.

- Helt beydelselös är den inte. Jag är övertygad om att det här laget kan spela bättre mot ett bättre motstånd. Det vill jag bevisa på söndag, sade Zakharkine.

Söderhamn hade sin bästa spelare i den rutinerade förstafemman. Förre Brynässpelaren Mikael Enander blev matchvinnare med sina fyra mål.

HEDEMORA-SÖDERHAMN/LJUSNE
5-8 (2-2, 1-1, 2-5)
Målen:
0-1 Kjell-Ove Svensson, 0-2 Mikael Enander, 1-2 Jakob Norling, 2-2 Fredrik Jones (Jonas Magnusson, Fredrik Larsson), 2-3 Stefan Wernersson, 3-3 Johan Strömberg (Johannes Lundqvist, Daniel Brasar), 3-4 och 3-5 Mikael Enander, 3-6 Daniel Olsson, 3-7 Lars Svensson, 4-7 Dennis Dourrouj, 5-7 Daniel Brasar, 5-8 Mikael Enander.
Skott: 32-36 (11-11, 12-12, 9-13).
Utv, H: 6x2+2x10, S/L: 8x2.
Domare: Fredrik Hermansson, Falun.
Publik: cirka 110.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons